Kerber, Kiz i Halep među osam najboljih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2018, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kerber, Kiz i Halep među osam najboljih

Nemačka teniserka Anđelik Kerber morala je prilično da se pomuči oko plasmana u četvrtfinale Australijan Opena. Pobedila je 88. igračicu sveta Su Vei Sije.

Posle dva sata i 11 minuta sjajnog tenisa, Kerberova, koja je trijumfovala na Australijan Openu 2016. godine, slavila je sa 4:6, 7:5, 6:2.

Anđelik, koja je na turniru 21. nosilac, morala je da nađe načina kako da se izbori sa odličnom teniserkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa Tajvana koja je u prvih sat i po igre bila sjajna i koju je samo gem delio od prvog plasmana u četvrtfinale grend slema.

Sije je u početnom setu dva puta načinila brejk, u šestom i desetom gemu, tako da je rezultatom 6:4 stigla do vođstva u meču.

U drugom setu, prva je popustila Sije i to u sedmom gemu (3:4), ali je uspela odmah da uzvrati brejkom. Povela je sa 5:4 i činilo se da je Kerber na ivici provalije, ali tada je Nemica zaigrala odlično i nizom od tri uzastopna gema stigla do izjednačenja u meču.

Treći set je počeo sa tri uzastopna brejka, Kerber je vodila sa 2:1, potom je stigla do 5:1 i kraj je bio na vidiku. Sije je uspela samo da odloži neminovno, jer je Kerber uskoro odservirala za pobedu.

"Su Vei je počela odlično. Mogla sam jedino da trčim i da se trudim da stignem na svaku lopticu, ali ona je uvek imala odgovor na sve moje udarce. Ni sama ne znam kako sam pobedila. Trudila sam se da ne razmišljam previše o rezultatu. Mislim da smo obe odigrale visoko kvalitetan meč". poručila je Kerber.

U četvrtfinalu će igrati protiv Medison Kiz.

Medison Kiz rutinski stigla do četvrtfinala

Američka teniserka Medison Kiz plasirala se među osam najboljih u Melburnu pobedom nad Francuskinjom Karolin Garsija u dva seta, 6:3, 6:2.

Finalistkinja US Opena je reklo bi se prilično lako overila plasman među osam najboljih na Australijan Openu. Garsija, koja je bila postavljena za osmog nosioca, bila je inferiorna od starta meča koji je trajao 68 minuta.

U prvom setu; Medison je pogodila šest asova i 20 vinera, a osim razmene brejkova na startu meča, nije bilo previše problema za 22-godišnju Amerikanku.

U šestom gemu je načinila brejk za prednost od 4:2, što joj je bilo dovoljno da u devetom gemu i to na svoj servis realizuje prvu set loptu.

U drugom setu je bila još ubedljivija. Indisponirana Francuskinja se ubrzo suočila sa gotovo nedostižnih 0:4. Istina, brejkom u petom gemu je prekinula crni niz od pet izgubljenih gemova, smanjila je potom i na 4:2, ali to je bilo sve od nje, jer je Medison Kiz osvojila dva naredna gema i tako stigla do plasmana među osam najboljih.

"Igrala sam sasvim dobro, moram biti zadovoljna plasmanom u četvrtfinale. Sve je bilo na svom mestu", poručila je Amerikanka po završetku duela.

Ovo je bio njen 20 meč na Australijan Openu i 15 pobeda. Prošle godine nije igrala zbog povrede zgloba šake, a sada je samo na korak od ponavljanja svog najboljeg rezultata na prvom grend slemu sezone, plasmana u polufinale koje je ostvarila 2015.

Halep furiozno među osam najboljih

Simona Halep pobedila je u dva seta (6:3, 6:2) Naomi Osaku u osmini finala Australijan opena.

Najbolja teniserka na svetu plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije posle sat vremena i 19 minuta igre.

Halep će u borbi za polufinale igrati protiv bolje iz susreta Barbara Štricova – Karolina Pliškova.

Teniserka iz Japana pružila je jak otpor prvoj igračici sveta u prvom setu, štaviše mogla je i pre Halep da dođe do brejka prednosti. Osaka nije iskoristila prilike u četvrtom i šestom gemu kada je propustila četiri brejk lopte.

Kazna je usledila u narednim gemovima, pa je Rumunka sa 6:3 slavila u prvom setu.

Ono što nije uspela na početku meča, Osaka je uradila na početku drugog seta – napravila brejk. Ipak, Halep to nije omelo, do kraja meča je napravila još tri brejka i time zasluženo došla do trijumfa.

Halep će protivnicu znati tek kasnije jer je meč između Štricove i Pliškove na programu tek oko 11 sati po našem vremenu, odnosno 21h po njihovom u Australiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bivša šampionka Kerber među osam, preživela i borbenu Sije

Izvor: OkRadio.rs, 22.Jan.2018

Nemačka teniserka Anđelik Kerber morala je prilično da se pomuči oko plasmana u četvrtfinale Australijan Opena. Pobedila je 88. igračicu sveta Su Vei Sije. Posle dva sata i 11 minuta sjajnog tenisa, Kerberova, koja je trijumfovala na Australijan Openu 2016. godine, slavila je sa 4:6, 7:5, 6:2. Anđelik,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.