Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2021, 22:16

Karacev spasao meč-loptu i poklopio Bedenea

U četvrtfinalu Serbia opena ruskog tenisera čeka Mađer

U centru pažnje je Aslan Karacev od Australijan opena, gde je pobrao simpatije ljubitelja belog sporta neverovatnim usponom. Niej čudo od tri dana, potrajaće malo duže ruski teniser. Lnasirao ga je Australijan open u orbitu, da mu beton leži bilo je očigledno, a isto tako je evidentno da mu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šljaka nije omiljena podloga.

Postavljen je Aslan Karacev za trećeg nosioca na ATP turniru u Beogradu, bio je slobodan u prvom kolu, a da bi stigao do četvrtfinala, morao je da prođe kroz golgotu na Dorćolu. Teže nego što se očekivalo Aslan Karacev je slomio Alježa Bedenea – 2:1 (6:3, 4:6, 7:6)

Morao je Karacev da spašava meč-loptu, bio na rubu ambisa. Malo je nedostajalo da ga gurne Bedene. Dočekao se Rus kao mačka na noge i smogao snage za završni udarac.

Išlo je sve kao po loju od sredine prvog seta. Dopustio je Karacev rivalu da prvi napravi brejk, a zatim u naredna dva servis gema Bedenea bio je dominantan. Nije iskoristi prvu set loptu na svoj servis, koji je počeo da ga služi polovinom uvodnog seta, ali jeste drugu.

Stabilizovali su se koliko-toliko početni udarci Karaceva i Bedenea, sve do završnice drugog seta kada je išao brejk na brejk. Pucali su pod pritiskom, nisu uspevali da pronađu ritam, a u igri nerava bolje se snašao Bedene. Slovenac je bolje otvorio i treći seti, oduzeo je servis rivalu u četvrtom gemu, ali je Karacev odmah uzvratio. Kada se sve sagleda, taj-brejk bio je po meri. A, u njemu se bolje snašao Rus. Obilovao je meč brejkovima, tako je i završen. Prvu meč-loptu Karacev je poput Bedenea propustio, ali mu se ista greška nije ponovila na servis slovenačkog tenisera.

ATP BEOGRAD – OSMINA FINALA

Četvrtak

Milman – Danijel 1:2 (6:3, 2:6, 3:6)

Delbonis – Lajović 2:1 (6:3, 2:6, 6:4)

Popirin - Mađer 5:7, 2:6

Karacev - Bedene 6:3, 4:6, 7:6

Petak

12.00: (1,70) Beretini – Krajinović (2,03)

12.00: (1,05) Đoković – Kecmanović (7,70)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.