Kamp Kanjiža 2020 za stonotenisere sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2020, 14:19

Kamp "Kanjiža 2020" za stonotenisere sa invaliditetom

Pandemija Kovida-19 je sprečila da u Banji Kanjiži bude organizovan planirani 3. Međunarodni turnir u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom "Kanjiža open 2020" koji je protekle godine okupio takmičare iz dvanaest evropskih zemalja i Urugvaja, među kojima je bila i najbolja reprezentacija Starog kontinenta, paraolimpijska selekcija Poljske.

Ljudi iz tehničke organizacije ovog turnira STKOI "Tvrđava -021" i u ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nezahvalnim uslovima odlučili su da ne prekidaju tradiciju pa su od danas do 30. avgusta umesto turnira organizovali "Trening kamp - Kanjiža 2020".

Osim članova novosadske "Tvrđave" na zajedničkim pripremama u Banji Kanjiži su i parolimpijci iz Niša i Kragujevca. Uslovima za pripreme koje nudi ovo naše banjsko lečilište ni ove godine nisu odoleli stonoteniseri paraolimpijci iz BiH i Slovenije, a sam šlagvort ovogodišnjeg okupljanja je dolazak poljskog reprezentativca, paraolimpijskog šampiona iz Rija Rafa Cupera.

"Ovo će biti prve bazične pripreme novosadske "Tvrđave 021" pred državni šampionat, koji je, planiran za kraj godine, ujedno i početak realizacije klupskih priprema naše reprezentativke Ane Prvulović za Paraolimpijske igre u Tokiju 2021. godine. Na kampu boravi više od trideset takmičara i biće to sjajna prilika za podizanje forme nakon proteklog turbulentnog perioda priprema izazvanog pandemijom virusa korona," kaže trener organizatora kampa STKOI "Tvrđava -021" i naše paraolimpijske reprezentacije Srđan Tomičić.

Stonoteniski kamp "Kanjiža 2020" je podržao pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu preko projekta "Reprezentativci - OSI" sa 200 hiljada dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.