Kako je Rafa izdao strica i postao Madridista

Izvor: Mondo, 22.Apr.2013, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Rafa izdao strica i postao Madridista

Jedan od najboljih tenisera sveta Rafael Nadal imao je sve "predispozicije" da postane navijač Barselone, ali...

Jedan od najboljih tenisera sveta Rafael Nadal imao je sve "predispozicije" da postane navijač Barselone, čak se i njegov rođeni stric, fudbaler Barse od 1991. do 1999. godine, Migel Anhel Nadal svojski potrudio da bude tako, ali...

...negde u pubertetu, mlađani Rafa odlučio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je da mu je draži Real Madrid, najveći rival Barselone.

Na slici levo možete videti dečaka Rafu kojeg ponosni stric izvodi na stadion u dresu Barselone, dok na desnoj fotografiji, možete da vidite pubertetliju Nadala, u vreme dok se takmičio sa juniorima, kako oduševljeno postavlja dres Reala legendi kluba Raulu Gonzalesu, na autogram.

I posle ove fotke sa Raulom, Nadal je često dolazio na "Santijago Bernabeu", navijao za Real, davao intervjue, slikao se sa sadašnjim zvezdama kluba, a fanovima Barselone ostala je fotka najboljeg španskog tenisera iz detinjstva na kojoj deluje pomalo zbunjeno u plavo-crvenom dresu.

Kada pogledate fotku sa leve strane i "izgubljenog" dečaka od, recimo, devet ili deset godina, da li biste rekli da gledate u budućeg osvajača 11 gren slem titula i više od 50 ATP turnira?

Inače, Nadalov otac Sebastijan ima dvojicu braće i jednu sestru. Migel Anhel igrao je fudbal za Barselonu, a najstariji Toni Nadal vodi računa o Rafinoj karijeri od dečačkih dana i još je njegov zvanični trener i mentor, iako nikada nije bio profi teniser.

Svi su rodom sa ostrva Majorke.

(N. J. - MONDO, foto: Twitter)
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.