KONORS HVALI ĐOKOVIĆA, A KRITIKUJE ALKARAZA: Neprihvatljivo je...

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2023, 13:57

KONORS HVALI ĐOKOVIĆA, A KRITIKUJE ALKARAZA: Neprihvatljivo je...

Osvajač 109 titula u tenisu po čemu je prvi u istoriji.

Nekadašnji američki teniser i osvajač najviše ATP titula u istoriji (109) Džimi Konors izjavio je da će najbolji igrač sveta Novak Đoković nastaviti sa osvajanjem grend slem trofeja. 

Đoković je pre nedelju dana trijumfom na Rolan Garosu nad Norvežaninom Kasperom Rudom 7:6 (7:1), 6:3, 7:5 stigao do 23 grend slem trofeja u karijeri. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srpski teniser je postao igrač sa najviše osvojenih grend slem trofeja u istoriji ispred Rafaela Nadala (22) i Rodžera Federera (20).

- Đoković neće da stane, ima sjajnu priliku da odmakne Nadalu i Federeru. Sada ima 23 grend slem pehara. Gde će da se zaustavi? Na 30? Sada ima 36 godina, može da igra još tri, četiri godine - rekao je Konors u svom podkastu. 

On je istakao da Đoković zna kako da dobija i da gubi velika finala.

- Đoković je pokazao veliku mentalnu snagu kada nije mogao da igra. Iako nije bio siguran kada će da dobije zeleno svetlo, sve vreme je trenirao, nije se obeshrabrio - dodao je Konors. 

Konors se osvrnuo i na polufinale Rolan Garosa između Đokovića i Španca Karlosa Alkaraza, koje je srpski teniser dobio 6:3, 5:7, 6:1, 6:1. Španski teniser je tokom meča imao problema sa grčevima.

Jimmy Connors on Alcaraz & Djokovic:

“Novak is in great shape & he proved that. Carlos was cramping after set 2. To me, that’s kind of unacceptable. I don’t know if that’s on his team or nerves.. I know Novak puts a lot of pressure on you but you got to be ready to play 5 sets” pic.twitter.com/vB3fNA8SkQ

— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) June 17, 2023

- Neprihvatljivo je da nekoga hvataju grčevi već posle dva seta. Ne znam da li je odgovornost na njegovom stručnom štabu ili je on bio previše nervozan. Tačno je da Đoković stavlja protivnike pod veliki pritisak, ali morate da budete spremni za pet setova protiv njega, pogotovo na Rolan Garosu. Đoković je u odličnoj formi. Iako se od Alkaraza mnogo očekivalo u Parizu, jer ima 20 godina i već je osvojio jedan grend slem, Đokoviću nije padalo ni na kraj pameti da se preda unapred - zaključio je Konors.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.