KO KAŽE DA SE NE IGRA TENIS? Na terenu su samo TRI čoveka, evo kako to izgleda u doba KORONE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2020, 09:56

KO KAŽE DA SE NE IGRA TENIS? Na terenu su samo TRI čoveka, evo kako to izgleda u doba KORONE (VIDEO)

Skraćeni setovi.

Egzibicioni teniski turnir u nemačkom gradu Her-Grenćauzenu, koji je počeo u petak, prvo je takmičenje teniskih profesionalaca od početka marta, kad je teniska sezona prekinuta na svim nivoima zbog pandemije virusa kovid-19. Na mečevima nema sakupljača lopti, a na terenu se nalaze samo igrači i sudija u stolici.

Među profesionalcima koji su se prijavili, dvojica najbolje rangiranih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su Janik Hanfman i Dastin Braun. U njihovom dvoboju, odigranom u subotu, pobedio je Hanfman, 143. na ATP listi, sa 4-3 (7-4), 4-0.

This video from today of Dustin Brown whipping out one of his crowd-pleasing trick shots before cheering the nonexistent crowd on broke my heart a little

(🎥: @exo_tennis) pic.twitter.com/wMWYZVFsRd

— Bastien Fachan (@BastienFachan) May 2, 2020

Setovi su skraćeni na četiri osvojena gema, s "taj-brejkom", ako je rezultat u setu 3-3. Nagradni fond turnira je 25.000 američkih dolara.

Nemački teniski savez (DTB) planira od juna da organizuje seriju sličnih turnira na kojima bi učestvovala po 32 tenisera i 24 teniserke.

Međunarodna teniska federacija (ITF) je u subotu objavila uputstva za sanitarne mere tokom turnira, kada to ponovo bude moguće, prema kojima će svaki od tenisera imati svoj set lopti za serviranje, a sakupljači će nositi maske i rukavice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.