Junakinja dana - Kim Klajsters

Izvor: Sportske.net, 18.Feb.2020, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junakinja dana - Kim Klajsters

Bravo!

Belgijska teniserka Kim Klajsters izgubila je danas prvi meč otkako se vratila iz penzije, od Španjolke Garbinje Muguruse, 2:6, 6:7, u prvom kolu turnira u Dubaiju.

Duel dve bivše prve teniserke sveta završen je posle sat i 38 minuta. Mugurusa, 16. teniserka sveta napravila je dva brejka u prvom setu i bez većih problema povela u meču. U drugom setu Klajsters je nadoknadila dva brejka zaostatka, a pobednika je odlučio taj brejk koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je Mugurusa dobila sa 8:6.

Mugurusa će u drugom kolu igrati protiv bolje iz duela Ukrajinke Dajane Jastremske i Ruskinje Veronike Kudermetove.

Klajsters je odigrala prvi takmičarski meč od 2012. godine i Ju Es opena. Četvorostruka grend slem šampionka je tokom sedmogodišnje pauze rodila drugo i treće dete i primljena je u Kuću slavnih 2017. godine.

To je njen drugi povratak iz penzije, posle 2007. godine kada je odlučila da završi karijeru, uda se i rodi dete. Dve godine kasnije vratila se i osvojila još dve grend slem titule, pre nego što je 2012. ponovo otišla u penziju.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), kao bivša prva teniserka sveta, Klajsters ima pravo na odredjeni broj specijalnih pozivnica za WTA turnire i može da bira broj turnira na kojima želi da učestvuje, što je bio glavni faktor u njenoj odluci o povratku.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.