Još jedna i Endi Mari ulazi u istoriju modernog tenisa

Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2016, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna i Endi Mari ulazi u istoriju modernog tenisa

Britanac na korak od odbrane zlatne medalje

Možda na Grend slem turnirima nije do sada imao učinak kakav je očekivao, možda je izgubio i previše velikih finala, ali na Olimpijskim igrama Endi Mari je pronašao pobedničku žicu. Još jedna pobeda ga deli od odbrane zlatne medalje osvojene na domaćem terenu pre četiri godine.

Mari je danas u polufinalu olimpijskog turnira lakše >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nego što se očekivalo savladao Keija Nišikorija kojem ostaje borba za bronzu - 6:1, 6:4.

Škot je pregazio Japanca u prvom setu pošto je posle poečtnih 1:1 nanaizao pet gemova i lagano došao do vođstva u setovima. Japanac nije imao nijednu brejk loptu u prvom setu...

U drugom delu igre, Nišikori je pružio jači otpor, držao se do petog gema kada je Mari napravio ključni brejk. Taj deficit nije uspeo da nadoknadi do kraja, namučio je rivala u poslednjem gemu, ali je Mari iskoristio treću meč loptu.

Mari će u finalu igrati sa pobednikom duela Del Potro - Nadal. Ako osvoji novu zlatnu medalju, Britanac će postati prvi kojem je to pošlo za rukom u istoriji modernog tenisa na Olimpijskim Igrama. Otkako se tenis 1988. godine vratio u olimpijski program, nijedan igrač  nije uspeo da odbrani zlato. Jedini koji ima dve medalje u singlu je Čileanac Fernando Gonzales koji je osvojio srebro (2008) i bronzu (2004).

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.