Jelena u četvrtfinalu Čarlstona

Izvor: B92, 05.Apr.2013, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena u četvrtfinalu Čarlstona

Jelena Janković nastavila je sa odličnim rezultatima, u američkom Čarlstonu je stigla do četvrtfinala lako pobedivši Džesiku Pegulu.

Meč je zbog kiše kasnio više časova ali je Jelena stigla do 6:0, 6:4 bez poteškoća i stigla do meča sa kvalifikantkinjom Euženi Bušar.

Jelenina sledeća protivnica stigla je do četvrtfinala pošto joj je Samanta Stosur predala meč pri rezultatu 6:1, 2:0 za Kanađanku. Inače, pobeda nad Pegulom bila je Jelenina 12. u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 14 mečeva.

"Bilo je baš teško sedeti i čekati da kiša stane," rekla je posle pobede Jelena Janković, "Nismo znale kada ćemo na teren i morale smo da budemo spremne za to u svakom trenutku. Kada je počelo, igrala sam dobro. Podloga je bila sporija zbog vlažnosti i loptice su bile prilično teške. Prilagodila sam se takvim uslovima i mislim da sam odigrala baš dobro." Bio je ovo drugačiji meč od prethodna dva Jelenina na turniru u Čarlstonu, sa Melani Udin ostala je na terenu skoro tri sata, a u duelu sa Karolinom Garsija spasavala dve meč lopte. "Mislim da ove godine igram dobro i sa dosta samopouzdanja. Puno radim i trudim se da poboljšam igru, cilj mi je da se vratim u vrh gde sam ranije i bila," kaže nakadašnja svetska teniserka 'broj jedan', "Ipak, pre svega želim da igram dobar tenis, rezultati će doći. moram da se borim svaki put kada izađem na teren. Imam uspona i padova ali moram da 'presečem' i, za početak, ostanem ovde što duže." Sledeća protivnica je Euženi Bušar iz Kanade. Još dva mesta u četvrtfinalu zaradile su Stefani Fogele, iznenadivši zemljakinju Juliju Gerges, 3:6, 6:1, 6:3, druga nositeljka Karolina Voznijacki prošla je bez igre zbog povrede Andree Petković. Zanimljivo, ni Jelena Janković i Euženi Bušar, ni Voznijacki i Fogele nikada se nisu sastajale. Turnir u Čarlstonu igra se za nagradni fond od 795.000 dolara.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ČARLSTON: Sigurna Jelena u četvrtfinalu

Izvor: Mondo, 05.Apr.2013

Bez mnogo problema Jelena Janković pobedila 148. na WTA listi i plasirala se u četvrtfinale turnira u Čarlstonu...Posle dva neizvesna meča Džej Džej je konačno zaigrala kao što se očekuje od 9. nosioca...Posle sati i četiri minuta igre pobedila je amerikanku Džesiku Pegulu - 2:0, po setovima...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.