Jelena: Jedva čekam odmor

Izvor: B92, 10.Nov.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena: "Jedva čekam odmor"

Srpska teniserka Jelena Janković nije zadovoljna zbog poraza od Venus Vilijams u polufinalu WTA završnog turnira, ali raduje se odmoru.

"Razočarana sam zbog izgubljenog meča, ali mogu da budem ponosna jer sam završila godinu kao prva teniserka sveta. Zato na sve gledam sa pozitivne strane i s osmehom idem na odmor. Želim da radim stvari koje me čine srećnom u životu. Jedva čekam da obučem bikini, spakujem se za plažu i dobro se zabavim", dobro je raspoložena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jankovićeva.

Finalistkinja ovogodišnjeg US opena kaže da u Dohi nije igrala na svom uobičajenom nivou.

„Od dolaska u Dohu nisam bila zadovoljna ritmom svoje igre, ali sam se borila koliko sam mogla, Teško je kad se izgubi, pogotovo ne volim da mi se to dešava kao prvoj teniserki sveta. Ali, trebalo bi uvek pronaći pozitivnu stranu, analizirati greške i uvek se truditi da naučiš nešto novo. Sada znam na čemu ću morati da poradim za nekoliko nedelja kada se budem vratila treninzima", izjavila je 23-godišnja teniserka.

Jelena je odgovarajući na pitanje novinara rekla da „nije frustrirana" jer kao svetski ’broj 1’ nema Gren slem trofej,

„Gren slemove mogu da ostavim za narednu godinu. Postala sam prva na svetu, a da sam osvajala i sve te velike titule, šta bih radila dogodine. Šalu na stranu, najveći turniri su moj cilj u narednoj sezoni. Želim sve da ih osvojim i zato ću žestoko raditi na pripremama".

Kako bi to ostvarila, Jeleni je potrebno da bude potpuno zdrava.

„Nadam se da je ispred mene prva sezona u koju ću ući maksimalno spremna. U decembru prošle godine, recimo, samo nedelju dana pred Australijen open, trenirala sam sat dnevno. Kao rekreativac. I pored toga stigla sam do polufinala. To je neverovatno. Šta sam sve postigla ove godine, a nisam bila totalno fit, niti sam igrala tenis kakav želim. Mogu da zamislim kako će biti kad budem mogla da radim maksimalno s mojim trenerima. Pokušaću da izbegnem povrede koliko je to u mojoj mogućnosti, mada neke situacije ne možete sprečiti", očekuje Srpkinja još uspešniju godinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.