Jelena Janković u polufinalu Pariza

Izvor: RTS, 13.Feb.2009, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Janković u polufinalu Pariza

Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira U Parizu pobedom nad Alize Korne rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 6:4, 6:4.

Jankovićeva je do uspeha došla teže nego što se očekivalo, posle dva časa i 37 minuta igre, u kojoj je zabeleženo ukupno 18 brejkova. Da neće sve ići po planu pokazao je već prvi set, kada je treća teniserka sveta prokockala prednost od 5:2.

Korneova, koja zauzima 13. mesto na WTA listi, zaigrala je u nastavku mnogo sigurnije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i preciznije, pa je koristeći pad koncentracije naše teniserke neočekivano napravila preokret i zasluženo slavila sa 7:5.

U nastavku meča vođena je uglavnom izjednačena borba, ali je Srpkinja postepeno preuzimala inicijativu. Bolje se kretala, preciznije servirala i pogađala protivničku stranu terena, što je rezultiralo izjednačenjem.

Početkom trećeg seta činilo se da bi Francuskinja mogla da iskoristi prednost domaćeg terena, jer je povela sa 3:1. Međutim, Janković je pravovremeno napravila brejk i preuzela kontrolu igre iako je pri vođstvu od 4:3 bila primorana da zatraži medicinsku pomoć zbog žulja na palcu leve noge.

Na kraju je iskoristila drugu meč loptu i zasluženo izborila polufinale, gde je sutra čeka bolja iz duela u kojem se kasnije večeras sastaju Poljakinja Agnješka Radvanjska i Francuskinja Amerli Morezmo.

Turnir se igra za nagradni fond od 700.000 dolara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.