Odiseja

Izvor: Glas javnosti, 12.Jan.2010, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odiseja

Odiseja, odiseja, staza trnja ili staza orhideja... pevao je Leo Martin, ali ne i najbolja srpska teniserka Jelena Janković, koja je poražena u prvom kolu međunarodnog turnira u Sidneju. Jankovićevu je pobedila Mađarica Agnes Savoj sa 2:1 (5-7, 6-1, 7-5). Na turniru u Sidneju Jelena Janković je bila postavljena za sedmog nosioca i to je bila poslednja prilika za odmeravanje snaga uoči Otvorenog prvenstva Australije, koje počinje 18. januara.

Igraju Troicki i Zimonjić
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Nagradni fond turnira u Sidneju iznosi 484.750 dolara, a Srbiju u muškom singlu predstavlja šesti nosilac Viktor Troicki, koji je rano jutros igrao protiv Francuza Sere. U konkurenciji dublova Nenad Zimonjić i Danijel Nestor danas igraju protiv poljske kombinacije Fristenberg-Matkovski.

Izuzetno slab servis koštao je Jelenu Janković plasmana u drugo kolo međunarodnog teniskog turnira u Sidneju, koji se igra za nagradni fond od 600.000 dolara. U meču protiv Mađarice Agnes Savoj najbolja srpska teniserka čak deset puta izgubila je gem na svoj servis! Savoj je posle dva ipo sata igre dobila duel sa 5-7, 6-1, 7-5, iako je Jelena u 10. gemu 3. seta servirala za meč.

Kuriozitet je svakako da je srpska tenisera u poslednjem setu osvojila samo jedan gem na svoj servis, a servirala je šest puta! Pored Jelene Janković prvo kolo turnira u Sidneju bilo je poslednje i za 4. nosioca Karolinu Voznijacki iz Danske, odnosno Ruskinju Veru Zvonarjevu, koja je bila postavljena za 8. nosioca.

- Ovo je bio moj prvi meč sezone, pa sam bila malo nervozna. Nisam se takmičila dva meseca, a i dugo nisam igrala protiv Agnes-rekla je Jelena, koju poraz na startu sezone nije previše uznemirio.

Najbolje plasirana srpska teniserka se trudila da neuspeh na startu sezone "pogleda" s vedrije strane.

- Neke stvari ću morati da raščistim. Moram da ostanem pozitivna i nadam se da ću biti spremna za Melburn i početak Otvorenog prvenstva Australije-ispričala je Jelena Janković.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jelena Janković izgubila u prvom kolu

Izvor: Beta, 11.Jan.2010, 08:00

SIDNEJ, 11.januara 2010. (Beta-AP) - Najbolja srpska teniserka Jelena Janković poražena je u prvom kolu medjunarodnog turnira u Sidneju...Jankovićevu je pobedila Madjarica Agnes Šavaj sa 2:1 (5-7, 6-1, 7-5)...Na turniru u Sidneju Jelena Janković je bila postavljena za sedmog nosioca i to je bila...

Nastavak na Beta...

Poraz Jelene Janković na startu turnira u Sidneju

Izvor: SrbijaNet.rs, 11.Jan.2010

Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković, neuspešno je startovala na medjunarodnom turniru u Sidneju, čiji je nagradni fond 600.000 dolara, pošto je noćas u prvom kolu izgubila od Madjarice Agneš Savaj rezultatom 7:5, 1:6, 5:7, posle više od dva i po sata

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Poraz Jelene Janković na startu Sidneja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2010

SIDNEJ - Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izgubila je u prvom kolu međunarodnog turnira u Sidneju...Posle više od dva i po sata igre pune dramatičnih obrta Jankovićevu je pobedila 40. igračica sveta Agneš Savaj iz Mađarske sa 1:2 (7:5, 1:6, 5:7), iako je srpska teniserka pri vođstvu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sidnej: Poraz Jelene Janković

Izvor: Večernje novosti, 11.Jan.2010

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković poražena je u prvom kolu međunarodnog turnira u Sidneju. Jankovićevu je pobedila Mađarica Agnes Šavaj sa 2:1 (5-7, 6-1, 7-5)

Nastavak na Večernje novosti...

Poraz Jelene Janković

Izvor: RTS, 11.Jan.2010

Izuzetno slab servis koštao je Jelenu Janković plasmana u drugo kolo međunarodnog teniskog turnira u Sidneju, koji se igra za nagradni fond od 600.000 dolara...U meču protiv Mađarice Agneš Savaj najbolja srpska teniserka čak deset puta izgubila je gem na svoj servis! Savajova je posle dva i po...

Nastavak na RTS...

JELENA JANKOVIĆ: Moram da ostanem pozitivna zbog Melburna

Izvor: Danas, 11.Jan.2010

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković poražena je na startu međunarodnog turnira u Sidneju, jer ju je već u prvom kolu pobedila Mađarica Agneš Šavaj sa 2:1 (5:7, 6:1, 7:5).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.