Jelena: Bila sam na ivici da završim karijeru

Izvor: Mondo, 04.Jan.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena: Bila sam na ivici da završim karijeru

Srpska teniserka otkrila da je prethodna dva meseca proživela pravu agoniju sa povredom leđa, da nije bila u stanju da normalno hoda i da je razmišljala da će morati da kaže zbogom tenisu u 29. godini.

Foto: Guliver/Getty images/Chris Hyde

Jelena Janković je prošlu sezonu okončala već početkom novembra, a i pre toga mučila se na turnirima, jer je imala ozbiljne probleme sa leđima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Novu godinu započela je porazom na turniru u Brizbejnu od Ajle Tomljanović, ali to ne bi trebalo da čudi, budući da je prethodnih dva meseca prošla kroz pravu agoniju.

Jelena je otkrila da je imala velike probleme sa leđima, i da praktično nije trenirala. Saopštila je da je bila na ivici da završi karijeru.

"Razmišljala sam da je to možda kraj moje karijere", otkrila je Jelena australijskim novinarima.

Ona je istakla da je imala tolike bolove da nije mogla da se obuje, opere zube, kao i da joj je bilo veoma teško da hoda.

"Zaista je sve izgledalo loše. Nisam mogla da treniram, nisam imala nikakve aktivnosti, samo sam išla na terapije. Kada si povređen samo razmišljaš o tome da nikada više nećeš biti u stanju da se vratiš i igraš na visokom nivou. Bila sam skoncentrisana samo da se oporavim, i uspela sam u tome", dodala je srpska teniserka.

"Kada sam se pre mesec dana pogledala u ogledalo, rekla sam 'O, Bože, moram nešto da učinim'. Tako da mislim da sam dosta napredovala od tada. Sada moram još mnogo da uradim kako bih se vratila tamo gde mi je mesto. Sada mi je samo važno da mogu ponovo da igram turnire", istakla je nekadašnja "broj jedan" i saopštila da je izgubila na mišićnoj masi.

Ona kaže da sada uopšte nije opterećena rezultatima i plasmanom, već da se postepeno vrati u neophodnu formu.

"Sada sam samo posvećena tome da uživam u igri, da igram koliko mogu i da se polako vraćam na željeni nivo. Potrebno mi je vreme da bih ponovo ojačala, da igram bolje i nadam se da ću uspeti. Sada samo treniram i trudim se i očekujem da ću u Melburnu biti još spremnija", rekla je Jelena Janković.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.