Jankovićeva lako do četvrtfinala

Izvor: B92, 01.Mar.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jankovićeva lako do četvrtfinala

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale turnira u Kuala Lumpuru pobedom nad Amerikankom Džil Krejbas 2:0, po setovima 6:2 i 6:0

U šest dosadašnjih susreta obe teniserke su slavile po tri puta. Jelena je 14. teniserka sveta, dok je 37-godišnja Amerikanka na 146. mestu.

Jankovićeva se u četvrtfinalu sastaje sa Ajumi Moritom iz Japana, koja je bila od sunarodnice Misaki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Doi 2:0 (7:6, 6:2).

Jelena je lako povela sa 3:0 i dva puta oduzela servis protivnici. Nakon četiri uzastopna gema koja je dobila srpska teniserka, Krejbas je smanjila na 4:1. Naredna dva gema obe teniserke osvojile su na svoj servis. Jankovićeva je nakon nešto manje od pola sata igre imala dve meč lopte iskoristila prvu i prvi set osvojila sa 6:2.

Na startu drugog seta Krejbas je povela sa 40:0, Jankovićeva je izjednačila, iz treće šanse osvojila brejk, a zatim povela sa 2:0. Ameriknanka je dobro servirala, ali to nije smetalo srpskoj teniserki da osvoji novi brejk. Amerikanka nije imala način da zaustavi Jelenu koja je ponovo oduzela servis protivnici i lako privela meč kraju, bez izgubljenog gema, nakon sat i pet minuta igre.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.