Janković: Težak meč, ali polako ulazim u svoj ritam

Izvor: RTS, 23.Jan.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Težak meč, ali polako ulazim u svoj ritam

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković rekla je da je meč protiv Japanke Ai Sugijame bio izuzetno težak, ali je ocenila da polako, ali sigurno ulazi u pobednički ritam.

Jankovićeva je savladala Sugijamu sa 6:4, 6:4, a meč je trajao 100 minuta.

"Kao i svi prethodni mečevi protiv Sugijame, i ovaj je bio veoma težak. Ona je iskusna i kvalitetna teniserka, tako da sam morala pošteno da se izborim za svaki poen", izjavila je Jankovićeva na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za novinare posle meča.

Jankovićeva je sličan, veoma naporan meč, imala u drugom kolu protiv Belgijanke Kirsten Flipkens.

"Ovo mi je tek treći meč u godini, imala sam dosta dugu pauzu po završetku prošle sezone. Ipak, malo po malo ulazim u svoj prepoznatljivi ritam", objasnila je ona.

Iako nije bila u potpunosti zadovoljna prikazanom igrom protiv Japanke, Jankovićeva je zaključila da je najvažniji plasman u osminu finala.

"Zaista mi je drago što sam uspela da pobedim u ovakvom meču", dodala je ona.

Jankovićeva, prvi nosilac na turniru, u osmini finala igra protiv Francuskinje Marion Bartoli, koju je u dosadašnjih šest mečeva pobedila tri puta.  Turnir u Melburnu igra se za ukupni nagradni fond od 23.140.000 australijskih dolara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.