Janković: Hvatam ritam za finale

Izvor: Blic, 15.Avg.2009, 06:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Hvatam ritam za finale

Jelena Janković ne prestaje da iznenađuje ljubitelje tenisa. Kad se to od nje nije preterano očekivalo, Jelena je prikazala najbolju partiju i u dva seta savladala Viktoriju Azarenku 7:5, 7:6, plasiravši se u četvrtinu finala turnira u Sinsinatiju. Srpska teniserka nije bila favorit na ovom meču, Azarenki su svetske kladionice davale veću šansu za pobedu, ali Jankovićeva nije tako mislila. Posle 128 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << minuta velike borbe na semaforu je pisalo - 2:0 za Jelenu.

Naravno, ni ovog puta nije moglo da prođe bez drame. Dovoljno je samo reći da je u prvom setu Jankovićeva vodila 4:0, a u drugom je tek u taj-brejku odlučen pobednik. Tako je Srbija ostala sa jednom takmičarkom u Sinsinatiju, posle ispadanja Ane Ivanović od Melinde Cink u prethodnoj rundi.

- U odnosu na prvi meč na turniru protiv Marije Kirilenko, polako se vraćam u ritam, jer, znate, potrebno je vreme vratiti se na teren posle pauze – rekla je Jankovićeva.

Najbolja srpska teniserka igrala je noćas meč sa Sibil Bamer (29. na svetu) iz Australije, sa kojom ima više nego pozitivan skor – 7:1. Pobednica ovog meča igraće kasno večeras protiv bolje iz duela Karolin Voznjački – Elena Dementijeva.

A, od turnira u Madridu u maju prvi put se desilo da ni jedna od sestara Vilijams nije u polufinalu nekog takmičenja. Ne zna se da li je veći šok ispadanje Venus, koja je izgubila od Katrine Bondarenko, 67. igračice sveta, ili poraz Serene od Sibil Bamer.

Mlađa od sestara Vilijams je na sebi svojstven način opisala poraz od 29. igračice sveta.

- Gore u životu nisam odigrala. Ne dešava se često da obe izgubimo istog dana, pa sam zato dodatno uznemirena – ljuta je bila Serena.

Naspram Amerikanki, prave ovacije publike u Sinsinatiju doživljela Kim Klajsters. Nije je bilo na terenu dve godine, ali je Belgijanka uspela da u tri uvodna meča savlada Marion Bartoli, Peti Šnajder i pobednicu Rolan Garosa 2009, Svetlanu Kuznjecovu!

- Osećam se zaista sjajno. Nisam umorna, niti iscrpljena, ali m ponekad imam bolove. To je zato što dugo nisam igrala tennis – opisala je Klajsters, koja je 2007. godine rodila devojčicu Džadu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.