Jelena vodi protiv Ribarikove

Izvor: RTS, 24.Apr.2010, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena vodi protiv Ribarikove

Jelena Janković pobedila je Ribarikovu u prvom meču plej-ofa Svetske grupe Fed kupa između Srbije i Slovačke u Areni. Direktan prenos na Prvom programu.

Iako naša najbolja teniserka nije potpuno sanirala povredu zgloba, odlučila je da istrči pred beogradsku publiku i trijumfovala je.

- Igrala sam koliko sam mogla, u drugom setu je bilo mnogo bolje. Nadam se da će zglob izdržati, važno je da smo osvojili prvi poen protiv Slovačke - izjavila je nakon trijumfa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jelena Janković. 

Na teren "Arene" izaćiće drugi reket našeg Fed kup tima Bojana Jovanovski i predvodnica slovačke ekipe Danijela Hantuhova.

Drugog dana takmičenja, u nedelju od 14 časova, igraće Jankovićeva i Hantuhova, potom Jovanovska i Ribarikova.

Okršaj ove dve selekcije zatvoriće nadmetanje dublova Jankovićeva/Ana Jovanović - Hantuhova/Ribarikova.

Janković - Ribarikova 2:0 (7:6 /7:5/, 6:3)

Do prvog brejka Jelena Janković stigla je na početku meča protiv Ribarikove. Nešto teže je sačuvala svoj servis, a potom i drugi put iznenadila rivalku.

Ipak, Slovakinja je uzvratila "ribrejkom" pa se prednost Jelene Janković smanjila. U osmom gemu ponovo je Ribarikova uspela da "oduzme" servis Jeleni i potpuno se vrati u igru.

Slovakinja bolje servira, dok je primetno da srpska teniserka igra u grču zbog povrede zgloba. Magdalena i pored toga nije iskoristila prvu set loptu pri rezultatu 6:5. Jankovićeva je ipak u taj brejku odigrala agresivnije i osvojila prvi set sa 7:6 (7:5).

Posle izjednačene igre u drugom setu, naša teniserka je načinila brejk u šestom gemu, što je bio ključni trenutak. Do kraja je Jelena sačuvala prednost i pobedila sa 6:3.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FED KUP: Janković - Ribarikova 7:6(5)

Izvor: Mondo, 24.Apr.2010

Srpska teniserka Jelena Janković posle četiri mini brejka u 13. gemu uspela da dobije prvi set protiv Magdalene Ribarikove u prvom meču plej-of susreta Svetske grupe Fed kupa.

Nastavak na Mondo...

Srbija - Slovačka 1:1

Izvor: NaDlanu.com, 25.Apr.2010, 00:45

BEOGRAD, 24. april 2010. (FoNet) - Danijela Hantuhova je u drugom meču plej-ofa Svetske grupe Fed kupa između Srbije i Slovačke pobedila Bojanu Jovanovski sa 2:0 (6:2 i 6:2). Srpska teniserka Bojana Jovanovska rekla je da nije iskoristila svoje šanse protiv Danijele Hantuhove u meču Fed kupa u...

Nastavak na NaDlanu.com...

FED KUP: Janković - Hantuhova 6:7 (prvi set)

Izvor: Mondo, 25.Apr.2010

Jelena Janković izgubila prvi set u taj brejku protiv Danijele Hantuhove nakon sat vremena igre u trećem meču plej-of susreta Svetske grupe Fed kupa u Beogradskoj areni.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.