Jang od 0-2 izbacio Simona!

Izvor: B92, 01.Sep.2015, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jang od 0-2 izbacio Simona!

Američki teniser Donald Jang ostvario je pobedu karijere pošto je posle velikog preokreta sa US opena izbacio 11. nosioca Žila Simona.

Jang je ostvario prvi trijumf u karijeri pošto je izgubio prva dva seta, a na kraju je slavio sa 2:6, 4:6, 6:4, 6:4, 6:4.

Do velike pobede Jang je stigao sjajnom igrom u najvažnijim trenucima meča, pošto je spasao čak 21 od 30 brejk lopti koliko ih je Francuz imao.

Simon je praktično imao dobijen meč. Vodio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je sa 6:2, 6:4 i 3:0 i delovelo je da će rutinski završiti posao u tri seta.

Tada je usledio veliki preokret. Jang je dobio pet vezanih gemova, uspeo je da smanji na 2-1 u setovima i stekne veliku psihološku prednost.

U četvrtom setu poveo je sa 5:1 uz dva brejka, Simon se vratio na 5:4 i u 10. gemu je verovatno i odlučen meč. Francuz je propustio dve brejk lopte za potpuni povratak, Jang je iskoristio prvu set loptu i izjednačio je na 2-2.

Drame je bilo i u odlučujućem periodu. Jang je dva puta ispuštao prednost brejka, ali je na kraju uspeo da dobije poslednja dva gema za veliki trijumf.

Njegov naredni rival u Njujorku biće bolji iz duela Bedene – Gulbis.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.