JOŠ JEDAN KORAK: Natalija Stevanović stigla do završnice kvalifikacija za Vimbldon

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2022, 20:06

JOŠ JEDAN KORAK: Natalija Stevanović stigla do završnice kvalifikacija za Vimbldon

Srpska teniserka savladala Grkinju u dva seta.

Srpska teniserka Natalija Stevanović došla je na korka od plasmana u glavni žreb Vimbldona pošto se plasirala u finale kvalifikacija pobedom od 2:0 (6:2, 6:4) protiv Grkinje Despine Papamihail za sat i 35 mimuta igre. Za plasman u glavni žreb Stevanović će igrati protiv pobednice meča između Australijanke Medison Inglis i Luksemburžanke Mendi Minele.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Ključni trenutak za srpsku teniserku kako bi osvojl prva set, dogodio se na njen servis u trećem gemu koji je trajao veoma dugo i u kojem je Stevanović spasila dve brejk lopte. Usledila su potom dva mirna grema, da bi Stevanović vezala dva brejka u nizu i stigla do osvajanja prvog seta.

Slično se dogodilo u drugom setu kada je Stevanović ponovo spasila brejk loptu u trećem gemu, da bi odmah u četvrtom oduzela sevis protivnici i potom povela sa 4:1. Ipak, Grkinja je uspela da u sedmom gemu vrati brejka, a zatim u narednom spasi čak četiri brejk lopte. Međutim, u 10. gemu srpska teniserka odmah je iskoristila prvu brejk priliku koja joj se ukazala i ostvarila trijumf.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.