JJ prva nositeljka u Melburnu

Izvor: B92, Beta, 15.Jan.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JJ prva nositeljka u Melburnu

Srpkinja Jelena Janković biće prva nositeljka prvog grendslem turnira sezone Otvorenog prvenstva Australije.

Kostur nositeljki pravljen je prema aktuelnoj WTA listi najboljih svetskih igračica. Jankovićeva je jedna od samo šest teniserki koje su prošle sezone na turnirima bile prve nositeljke.

Druga kosturašica je Amerikanka Serena Vilijams koja je tri puta u karijeri osvajala Australijan open.

Od trećeg do osmog mesta u žrebu su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dinara Safina, Jelena Dementijeva, Ana Ivanović, Venus Vilijams, Vera Zvonareva i Svetlana Kuznjecova. Ivanovićeva je prošlogodišnja finalistkinja.

Braniteljka titule Marija Šarapova odustala je od učešća zbog povrede ramena, pa je 11. igračica sveta Nađa Petrova postavljena za 10. nositeljku.

Zbog povrede, učešće na Australijan openu otkazale su i Slovenka Katarina Srebotnik, kao i Kineskinja Li Na.

Žreb za Otvoreno prvenstvo Australije održaće se u petak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jelena Janković i Rafael Nadal prvi nosioci Australijan opena

Izvor: Blic, 15.Jan.2009

Jelena Janković i Španac Rafael Nadal postavljeni su za prve nosioce na Otvorenom prvenstvu Australije koje u ponedeljak počinje u Melburnu, saopštili su danas organizatori tog gren slem takmičenja.....U konkurenciji tenisera drugi nosilac je Rodžer Federer, a treći Novak Đoković, koji brani...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.