JJ:Loša igra zbog povreda i bolesti

Izvor: B92, 11.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JJ:Loša igra zbog povreda i bolesti

Srpska teniserka Jelena Janković objavila je da su njeni lošiji rezultati u poslednje vreme posledica bolesti i povrede trbušnog mišića.

Jankovićeva je na svom internet blogu navela da su njeni zadravsteveni problemi počeli u aprilu tokom duela sa Španijom u Fed kupu. "Oba meča Fed kupa igrala sam pod visokom temperaturom, iscrpljena, ali borba za Srbiju uvek je jača od svega. Dala sam od sebe više nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što sam mogla", rekla je šesta teniserka sveta.

"Posle je usledila serija turnira na šljaci Štutgart, Rim i Madrid gde nisam odigrala ni blizu onoga što sam očekivala i želela, jer su me upravo ta prehlada i iscrpljenost držale dugo i nisam uspevala da vežem nekoliko mečeva, a da me ne stigne umor", dodala je.

Situaciju je pogoršala povreda trbušnog mišića u Rimu.

"To je veoma nezgodna povreda, jer zahteva mirovanje, a bila sam u jeku sezone na šljaci. Terapija nije mnogo pomogla. Nisam o tome pričala do Rolan Garosa, jer sam verovala da će sve proći. Nažalost, do toga nije došlo", kazala je 24-godišnja teniserka.

Povreda trbušnog mišića pogoršala se na Rolan Garosu, na kome je Jankovićeva prošle godine igrala polufinale, a ove stigla samo do četvrtog kola.

"Prilikom servisa sam imala velikih problema, osećala sam jak bol. Na početku sam se trudila da ne mislim na povredu, da budem maksimalno koncetrisana i da se na terenu ne zadržavam puno", navela je Jankovićeva.

"Tako je i bilo sve do osmine finala kada se u mene uvukla neka nervoza, nestalo je koncentracije i mog osmeha, misli su bile usmerene samo na to da li ću se još više povrediti. Sve se okrenulo u pogresnom smeru, a tako se i završilo - preranim oproštajem", dodala je finalistkinja prošlogodišnjeg Otvorenog prvenstva SAD.

Jankovićeva se posle poraza u Parizu vratila na sedmodnevnu terapiju u Beograd odakle će danas otputovati na turnir u Istburnu gde će se pripremati za treći grend slem sezone Vimbldon.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.