Iznenađenjima nema kraja – ispao Medvedev!

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 20:11

Iznenađenjima nema kraja – ispao Medvedev!

Francuski teniser Igo Amber igraće u finalu turnira iz serije 500 koji se igra u Dubaiju.

Trenutno 18. igrač sveta je sprečio Danila Medvedeva da odbrani titulu osvojenu prošle godine u Emiratima, slavivši u dva seta.

Posle nepuna dva sata igre po setovima je bilo 7:5, 6:3 za 25-godišnjaka koji će se boriti za šestu titulu u karijeri.

Tri puta je Francuz oduzeo servis protivniku, dozvolivši jedan brejk ruskom teniseru, što mu je na kraju bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dovoljno za prolaz dalje.

Imao je četvrti teniser sveta i prvi nosilac u Dubaiju itekako prilika da slavi u ovom meču. Po tri brejk šanse su dvojica tenisera propustila u prvom setu, pre nego što je Amber napravio prvi tek u 12. i poslednjem gemu prvog seta.

U drugom je ponovo on bio taj koji je prvi oduzeo servis protivniku, ali je Medvedev već u narednom gemu vratio egal i potom imao 0:40 na servis Ambera za potpuni preokret. Nije iskoristio tri vezane brejk lopte, posle čega je kazna stigla u vidu novog, odlučujućeg brejka protivnika.

Amberu će rival u finalu biti Aleksander Bublik koji je dobio meč protiv Andreja Rubljova nakon što je ruski teniser u finišu istog diskvalifikovan.

Turnir u Dubaiju se igra za nagradni fond od 2,941,785 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.