Iznenađenje u Šangaju – osmi ispao od 130. na svetu

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 13:18

Iznenađenje u Šangaju – osmi ispao od 130. na svetu

Argentinski teniser Dijego Švarcman ostvario je treću vezanu pobedu, što mu za rukom nije pošlo još od maja prošle godine.

On je u trećem kolu Mastersa u Šangaju eliminisao osmog igrača sveta, Tejlor Frica, rezultatom 6:4, 3:6, 7:6 (5).

Argentinac je u Šangaj došao sa ovosezonskim skorom 9-22, ali je nakon Jiržija Lehečke i Luke van Aša, izbacio sa turnira i favorizovanog Frica.

Švarcman >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je koristio nešto slabiji servis Frica, te tako stigao do prve Top 10 pobede od aprila 2022, kada je pobedio Feliksa Ože-Aljasima u Barseloni.

Švarcman, koji će skočiti na 108. mesto na ATP listi, igraće u narednoj rundi protiv boljeg iz duela Nikolas Đari – Lorenco Sonego.

"Mislim da mi je od Rolan Garosa tenis krenuo da mi se menja. Pobeđivao sam bar jedan meč na svakom turniru. Naravno da ovo nije moja godina, tako da je sjajno na kraju godine imati ovakav turnir. Nema mnogo turnira još, ali to će napraviti razliku", rekao je Švarcman.

Inače, dalje je prošao i Andrej Rubljov, koji je ekspresno, posle 63 minuta, pobedio Adrijana Manarina sa 6:3, 6:0.

Rus je trenutno peti u trci za Torino i Završni masters, a sledeći protivnik mu je Tomi Pol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.