Italijani nagrađuju Edberga pre Novakovog meča

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 19:40

Italijani nagrađuju Edberga pre Novakovog meča

Italijanska teniska federacija će u petak na Mastersu u Rimu dodeliti nagradu "Zlatni reket" bicšem broju jedan, Šveđaninu Stefanu Edbergu.

Nagrada se od 2006. dedeljuje igračima koji su ostavili trag u istoriji tenisa.

Ceremonija dodele nagrade će uslediti u petak od 18.45, neposredno uoči meča Novaka Đokovića i Tomasa Martina Ečeverija.

Nagradu švedskom teniseru uručiće Nikola Pjetranđeli, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a Edberg će posle toga dati izjave šampionki US Opena iz 2015. godine, Flaviji Peneti.

Inače, Edberg je bio prvi na svetskoj listi ukupno 72 nedelje i ima šest grend slem trofeja, te jednu titulu na završnom mastersu sezone i četiri pehara Dejvis kupa sa Švedskom.

Osvajač je i bronze na OI u Seulu 1988. godine, a uz Džona Mekinroa, jedini je koji je uspeo da bude broj jedan i u singlu i u dublu.

Edberg je obeležio tenisku eru osamdesetih i devedesetih godinama igrajući servis-volej stilom, izuzetno ofanzivno, a ujedno i veoma elegantno.

Smatra se jednim od najbolji servis-volej igrača svih vremena, a poznato je da je kao trener neko vreme sarađivao i sa Rodžerom Federerom.

Nagrada će takođe ove godine, tačnije 20. maja biti dodeljena i legendi ženskog tenisa i bivšoj broj jedan, Martini Navratilovoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.