Italija i Kanada za titulu Bili Džin King kupa

Izvor: B92, 12.Nov.2023, 00:44

Italija i Kanada za titulu Bili Džin King kupa

Teniserke Italije i Kanade su finalistkinje Bili Džin King kupa, koji se održava u Sevilji,

Italijanke su u oba pojedinačna meča slavile protiv Slovenije.

Prvi poen selekciji sa Apeninskog poluostrva donela je Martina Trevisan koja je pobedila Kaju Juvan sa 7:6(6), 6:3, a potom je Jasmin Paolini bila bolja od Tamare Zidanšek sa 6:2, 4:6, 6:3.

Ženska teniska reprezentacija Italije će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se boriti za svoj peti trofej u ovom takmičenju, a prvi posle tačno deset godina.

Kada je reč o Kanađankama, one su posle dubla stigle do pobede nad Češkom i svog prvog finala.

U singlu Barbora Krejčikova je lako savladala Marinu Stakušić u dva seta 6:2, 6:1, ali je izjednačenje donela Lejla Fernandes koja je iznenadila šampionku sa Vimbldona Marketu Vondrušovu i slavila u tri seta – 6:2, 2:6, 6:3.

Po jednu izmenu na obe strane smo videli u meču odluke u dublovima. Krejčikova i Fernandes su ostale na terenu, a umesto Stakušić i Vondrušove su zaigrale Katerina Siniakova za Češku, odnosno Gabrijela Dabrovski za Kanadu koja je i slavila posle nepuna dva sata igre 7:5, 7:6 (3).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.