In memoriam: Saša Videnović, profesor fizičkog u Umetničkoj školi u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 24.Mar.2022, 05:37

In memoriam: Saša Videnović, profesor fizičkog u Umetničkoj školi u Nišu

Profesor fizičkog vaspitanja u Umetničkoj školi u Nišu Saša Videnović iznenada je preminuo u utorak, 22. marta, u 50. godini života. Od njega se opraštaju brojni prijatelji, kolege i đaci.

Saša Videnović radio je u Umetničkoj školi skoro dve decenije i za to vreme učenici su, uz njegovu podršku, ostvarili zapažene rezultate na mnogim takmičenjima u atletici, streljaštvu, stonom tenisu i plivanju. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Iz Umetničke škole kažu da je bio maksimalno posvećen svojoj profesiji, da su ga đaci, kolege i svi koji su ga poznavali poštovali.

Nesebično i sa puno entuzijazma učio je đake da vole sport. A sada, moramo da se naviknemo na činjenicu da ga nećemo sretati u hodniku kako žuri sa odbojkaškom loptom ili reketima za stoni tenis... Kako bdi nad učenicima dok igraju utakmicu plašeći se da se ne povrede... Kako budno prati sve nas i pomaže nam u nedoumicama i teškoćama sa kojima se susrećemo prilikom rada - saopštavaju iz Umetničke škole.

Borio se u dva rata i bio je dugogodišnji član Upravnog odbora Saveza za školski sport u Nišu, kao i član Školskog odbora, koordinator i organizator nastave.

Iz škole u kojoj je radio ističu da je posvetio život učenicima i školi, da je uvek bio spreman da svakome pomogne i da da savet.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.