ITF o Novakovoj poruci: Nema odredbe o zabrani političkih izjava

Izvor: B92, 31.Maj.2023, 18:17

ITF o Novakovoj poruci: Nema odredbe o zabrani političkih izjava

Međunarodna teniska federeacija (ITF) oglasila se povodom poruke koju je Novak Đoković ispisao na kameri posle pobede u prvom kolu Rolan Garosa.

Novak je posle pobede nad Aleksandrom Kovačevićem napisao "Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju", što je izazvalo polemike na drugom grend slemu sezone.

Stav ITF je da Novak time nije prekršio nijedno pravilo.

Poruka je stigla u periodu pojačane tenzije na Kosmetu, kada je bilo sukoba članova kosovske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policije i Kfora sa Srbima koji su mirno protestovali ispred zgrade opštine u Zvečanu.

Iako su se oglasili i iz Olimpijskig i Teniskog saveza tzv. Kosova, stav ITF je da nije ništa sporno.

ITF je saopštio da je dobio pisma iz pomenutih saveza samoproglašenog Kosova, te da je isto prosleđeno organima u organizaciji grend slema, ali u statutu se nigde ne pominje odredba o političkim izjavama.

"Pravila za igrače na Gren slem događajima određuje Pravilnik Gren slema, koji primenjuju organizatori i regulatorni organi. Ne postoji odredba koja zabranjuje političke izjave", poručio je portparol ITF.

Novak Đoković od 20.15 igra u drugom kolu u Parizu, protivnik mu je Mađar Marton Fučovič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.