ITALIJANU SAMO SET: Alkaraz posle preokreta u četvrtfinalu Vimbldona

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 22:44

ITALIJANU SAMO SET: Alkaraz posle preokreta u četvrtfinalu Vimbldona

Naredni protivnik mu je Holger Rune.

Španski teniser Karlos Alkaraza plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pošto je savladao Italijana Matea Beretinija sa 3:1 (3:6, 6:3, 6:3, 6:3) posle dva sata i 53 minuta igre. Alkaraz će u narednoj rundi igrati protiv Holgera Runea koji je takođe sa 3:! savladao Grigora Dimitrova.

Prva dva seta odlučena su zahvaljujući po jednom brejku u svakom. Beretini je bio taj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je bolje odigrao prvi set, iako je u prvom i sedmom gemu spasio ukupno tri brejk lopte, ali je u osmom uspeo da Špancu oduzem servis i potom povede sa 1:0. Imao je Italijan brejk loptu na startu drugog seta, ali je Alkaraz uspeo da je spasi, a potom je i Beretini morao da spašava jednu brejk loptu koju je imao Španac. Međutim,  Alkaraza je u četvrtom gemu dočekao novu šansu i uspeo da napravi brejk koji mu je bio dovoljan za izjednačenje u setovima.

Ključni trenutak u trećem setu dogodio se u trećem gemu. Čak pet brejk lopti je Beretini uspeo da spasi, ali ne i šestu posle čega je Alkaraz potvrdio brejk i poveo sa 3:1, da bki u završnici seta drugim brejkom osvojio treći set. Oba igrača su bila veoma sigurna na svoj servis u većem delu četvrtog seta, da bi Beretiniju ruka zadrhtala u samoj završnici kada je Španac uspeo da mu oduzme servis u osmom gemu, a zatim iskoristi četvrtu meč loptu i ostvari trijumf.

Pogledajte kako izgleda Lorena Gomez, snaja Serhia Ramosa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Alkaraz preko Beretinija u četvrtfinale Vimbldona, Rune eliminisao Dimitrova

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2023

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je večeras savladao Italijana Matea Beretinija 3:6, 6:3, 6:3, 6:3.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.