IDEMO, LASLO: Đere ostvario najveći uspeh na Vimbldonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023, 21:20

IDEMO, LASLO: Đere ostvario najveći uspeh na Vimbldonu

Odličan meč za srpskog tenisera.

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u treće kolo Vimbldona posle trijumfa nad Amerikancem Benom Šiltonom 3:6, 6:3, 7:6 (5), 6:3.

Momak iz Sente je tako ostvario najveći uspeh na turniru u Londonu, a do pobede je stigao posle preokreta.

Oba igrača su bila sigurna pri servisu sve do sredine seta, Šelton je u šestom gemu imao dve prilike, tu se Laslo izvukao, ali već u narednom servis gemu je poklekao. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Amerikanac je došao do brejka, a kasnije i do prvog seta.

Situacija se popravila u drugom delu meča. Igrači su razmenili po brejk na samom startu seta, da bi u šestom gemu Đere još jednom oduzeo servis protivniku i bio siguran do kraja seta što je dovelo do poravnanja.

U trećem setu nije bilo brejkova i sve je rešeno u taj-brejku. Bolje je počeo Šelton, ali se Đere veoma brzo vratio. Osvojio je Srbin dva veoma bitna poena na svoj servis i poveo sa 6:5. Imao je Laslo sreće u tim trenucima, pošto je Šelton promašio lagan udarac i tako dopustio protivniku rezultatski preokret.

U četvrtom setu je Đere bio pribraniji i uz jedan brejk rešio meč u svoju korist.

Laslo će u narednom kolu igrati sa boljim iz duela Cicipas-Marej.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda bivša košarkašica Milica Dabović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.