Hrvatica ponizila šampionku Australijan opena

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 13:44

Hrvatica "ponizila" šampionku Australijan opena

Hrvatska teniserka Dona Vekić napravila je iznenađenje u Dubaiju, gde je eliminisala šampionku Australijan opena, Arinu Sabalenku.

Vekićeva, 31. na svetu, eliminisala je drugu igračicu sveta u 1/16 finala posle preokreta rezultatom 6:7 (5), 6:3, 6:0.

Dona je pre ovog susreta vodila sa 5-2 u pobedama, ali je svakako bila autsajder u duelu sa jednom od najboljih teniserki sveta, kojoj je ovo bio prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meč posle Melburna.

Hrvatica je prošle sedmice ispala u Dohi od Katerine Sinjakove i svakako da nije mogla da se pohvali dobrom formom, pošto je ispala i u prvom kolu Ozi opena.

Pet od prvih šest gemova doneo je brejk lopte na ovom susretu, obe su napravile po jedan brejk, usledila je još jedna razmena, a onda i taj-brejk, koji je Sabalenka prelomila serijom 3:0.

Druga priča je bila u drugom setu, u kojem je Dona napravila dva brejka, nakon zaostatka od 0:2 u gemovima, te tako obezbedila odlučujući period.

Tek je on bio neverovatan, pošto je Vekićeva protutnjala i "krompirom" završila ovaj meč.

Naredna rivalka biće joj Sorana Kirstea, koja je bila bolja od Veronike Kudermetove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatica razbila Sabalenku, pa poručila: Više sam vremena provela na plaži

Izvor: B92, 20.Feb.2024

Hrvatska teniserka Dona Vekić nasmejala je sve u Dubaiju nakon pobede u trećem kolu turnira koji se igra u tom gradu...Trenutno 31. teniserka sveta je posle preokreta bila bolja od druge teniserke sveta Arine Sabalenke (6:7 (5), 6:3, 6:0)...Osvajačica Australijan opena je imala set prednosti posle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.