Hrvat se divi Đokoviću: Znam kroz šta je prolazio

Izvor: B92, 13.Avg.2023, 11:54

Hrvat se divi Đokoviću: Znam kroz šta je prolazio

Mladi hrvatski teniser Dino Prižmić se polako probija na profesionalnoj sceni.

Nedavno je osvojio juniorski Rolan Garos, igrao četvrtfinale Umaga, a sada je stigao i do finala čelendžera u Banjaluci.

Zbog tenisa se preselio u Zagreb, što mu ne pada baš toliko teško.

"Iz Splita sam i tamo mi je bilo odlično, nemam nikakve zamerke, ali sam se preselio u Zagreb jer ima boljih igrača za sparing. Sigurno mi Split nedostaje, ali navikao sam se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na život u Zagrebu. Drugačiji je mentalitet u Splitu i Zagrebu, ali sam se navikao", rekao je Prižmić za "Večernji list".

Ima svoje teniske uzore.

"Najdraži su mi Đoković i Nadal. Ne kopiram njihovu igru, iako ponekad pokušavam da odigram nešto kao oni. No nije to lako, oni su istinski majstori ovog sporta. Đokoviću se posebno divim, možda zato što je s ovih prostora i znam kroz što je sve prolazio. Sviđa mi se njegov pristup, njegova upornost, njegova mentalna snaga", dodao je on.

Prižmić će od 20.15 igrati finale Banjaluke protiv Kimera Kopejansa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.