Hjuit konačno pobedio Federera

Izvor: B92, 13.Jun.2010, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hjuit konačno pobedio Federera

Lejton Hjuit trijumfovao je na turniru u nemačkom Haleu, pošto je bio bolji od drugog tenisera sveta Rodžera Federera sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6, 6:4.

To je bio prvo finale za Hjuita ove sezone, ali i prva pobeda nad Federerom još od 2003. godine i 15 uzastopnih poraza.

"Ovo je fantastično. Rodžer je paklen protivnik i svi znaju koliko je dobar na travnatim terenima. Njegov rekord sve govori", rekao je Hjuit, podsetivši na 29 uzastopnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobeda Federera na turniru u Haleu.

Federer, koji je do finala došao bez izgubljenog seta, nije uspeo da šesti put trijumfuje u Haleu.

"Na žalost nisam uspeo da pobedim, ali me ovaj poraz nije zabrinuo. Mislim da sam dobro igrao na turniru i moram da izvučem pouke pred početak takmičenja na Vimbldonu", rekao je Federer.

Takmičenje na Vimbldonu počinje 21. juna, a Federer će tamo pokušati da osvoji sedmi trofej. Da li će uspeti u tome moći ćete da pratite na televiziji B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.