Hjuit brži od Novaka u revolveraškom obračunu

Izvor: N1 televizija, 10.Jan.2018, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hjuit brži od Novaka u "revolveraškom obračunu"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je u sredu posle pobede nad Dominikom Timom u egzibiciji "Kujong klasik", povratak posle šest meseci van terena, nastavio i na turniru neobičnog formata pod imenom "Taj brejk tens".

Na ovom turniru ne postoje gemovi i setovi, već se igra samo jedan super taj-brejk do 10 poena, ili na razliku. Pravila su takva da postoji neograničeni broj čelendža, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se to pravo gubi kod prve greške pri traženju procene snimka poena.

Novak Đoković je u prvom kolu igrao protiv selektora Dejvis kup selekcije Australije Lejtona Hjuita, ali je od teniskog penzionera, koji se povremeno vraća na teren, izgubio sa 10:6.

Iako je srpski teniser osvojio prvi poen na svoj servis posle čelendža, Hjuit je u egzibiciji u Melburnu bio koncentrisaniji, pa se plasirao u polufinale gde će igrati protiv Rafaela Nadala koji je bio bolji od Luke Puja 10:1. U ostalim mečevima igraće Tomaš Berdih - Nik Kirjos i Miloš Raonić - Dominik Tim.

Novak Đoković je poslednji takmičarski meč odigrao na Vimbldonu prošle godine, posle čega se zbog povrede lakta povukao sa svih turnira do kraja sezone. Očekivalo se da igra na egzibiciji u Abu Dabiju i turniru u Dohi, ali ih je propustio iz predostrožnosti zbog moguće nove povrede. Na teren se vratio protiv Dominika Tima, a OVDE možete pročitati kako je protekao taj duel. 

Superbrzi turnir, čija pravila dozvoljavaju da se odigra u toku jedne večeri je već održan tri puta. Pre dve godine u Londonu se igralo po grupama, dok je na kraju u finalu Kajl Edmund pobedio Endija Marija sa 10:7. Oktobra 2016. godine u Beču je Mari ponovo izgubio finalni duel, ali od Austrijanca Dominika Tima sa 10:7, dok je prošlog maja u Madridu Taj Brejk Tens turnir igran i u ženskoj konkurenciji. Rumunka Simona Halep je pobedila Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 10:6, dok je u muškom turniru slavio Bugarin Grigor Dimitrov protiv Španca Felisijana Lopeza sa 10:7.

Come On! ✊@lleytonhewitt defeats Djokovic 10-6 to move into the semis at @tiebreaktens.https://t.co/SiY9nrQDiv#USOpenpic.twitter.com/jN7v037evC
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.