Halepova deklasirala katastrofalnu Serenu u finalu Vimbldona!

Izvor: B92, 13.Jul.2019, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Halepova deklasirala katastrofalnu Serenu u finalu Vimbldona!

Rumunska teniserka Simona Halep je osvojila titulu šampionke Vimbldona spektakularnom igrom u finalu protiv Serene Vilijams!

Meč je trajao svega 57 minuta i do prvog trofeja na Gren slem turnirima je stigla dobivši dva seta istovetnim rezultatom – 6:2.

Halep je od starta nametnula svoj ritam igre i sprečila Vilijams da čak i pomisli da uspostavi kontrolu nad mečom.

Usledio je veliki pad u samopouzdanju i koncentraciji sedmostruke šampionke Vimbldona, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je Halep umela da iskoristi i da ostvari najveći uspeh u karijeri.

Rumunka je kontrolu meča uspostavila već u prvom gemu, odmah je napravila brejk, a nakon što ga je potvrdila perfektnim servis-gemom, napravila je još jedan.

Vilijams je tek krajem seta uspela da dođe do daha i prvi put zapreti Halep u šestom gemu, ali je Rumunka spasla brejk šansu i potom rutinski privela set kraju.

Amerikanka je delovala znatno konkurentnije na startu drugog seta, služio je i servis, sve do petog gema kada Halep kreće u konačni napad.

Stiže do dve brejk šanse, koristi već prvu i prelama meč nakon što je "overila" ovaj brejk. Vilijams se predala, pa Halep pravi novi brejk i potom na impresivan način stavlja tačku na ovo finale za najveću titulu u karijeri.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zastava Rumunije iznad Londona: Simona Halep šampionka Vimbldona

Izvor: MozzartSport.com, 13.Jul.2019

Lebdi zastava Rumunije danas iznad Londona! Dugo je Simona Halep bila sinonim za večitu gubitnicu, teniserku koja je mogla da osvoji sve osim grend slem trofeja, ali kada je našla put do prvog, brzo je stigao i drugi. Rumunska teniserka nova je šampiona Vimbldona, jer je u finalu pobedila veliku Serenu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.