Građani odlučuju o projektu koji će dobiti novac

Izvor: JužneVesti.com, 09.Apr.2015, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani odlučuju o projektu koji će dobiti novac

Čišćenje divljih deponija, časovi tenisa za decu i mame, obnova stabala, muzički festivali i predstave neki su od preko 70 predloga projekata za koje su Nišlije potražile novac na konkursu "Zajednici zajedno", a koji će od njih biti i podržan odlučuju sami građani.

Ove godine prvi put u izbor je uključena i javnost time što svako do 15. aprila u 16 sati na internet stranici zajednicizajedno.nis.eu može da glasa jednom za 3 različita projekta iz jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << grada ili opštine.

Lokalno stanovništvo će preko interneta moći da glasa za projekte iz oblasti sporta, kulture, nauke, zaštite životne sredine i pomoći socijalno ugroženim kategorijama, koje žele da kompanija NIS podrži - kažu organizatori ovog konkursa.

Oni koji su konkurisali podršku uveliko traže preko društvenih mreža na kojima objavljuju zašto baš oni zaslužuju glasove.

Prema propozicijama, nakon završenog glasanja na osnovu broja glasova biće napravljena rang lista projekata koja će biti dostavljena Komisiji za odabir, a rezultati će biti objavljeni do 8. maja.

Ovakav program podrške sprovodi se sedmi put, a pravo učešća imaju ustanove i neprofitna udruženja iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva, Niša, Kikinde, Kanjiže, Novog Bečeja, Srbobrana, Žitišta u Čačka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.