Gof: Ublažena pravila o beloj opremi na Vimbldonu veliko olakšanje

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 19:54

Gof: Ublažena pravila o beloj opremi na Vimbldonu veliko olakšanje

Američka teniserka Koko Gof rekla je da je odluka organizatora Vimbldona da ublaže pravila o nošenju potpuno bele opreme na turniru "veliko olakšanje".

Organizatori Vimbldona su u novembru saopštili da će teniserkama biti dozvoljeno da nose taman donji veš ispod svoje opreme kako bi bile opuštenije dok igraju tokom menstrualnog ciklusa.

Na Vimbldonu je tradicija da igrači nastupaju u beloj opremi, a od 2014. godine zabranjeno im je i da nose donji veš >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u boji. To pravilo se promenilo posle kritika bivše šampionke Bili Džin King i trenera Džudi Marej.

"Podržavam novu odluku. To će biti veliko olakšanje. Tokom prošlogodišnjeg Vimbldona sam imala menstruaciju i bilo je veoma stresno. Imate pravu opremu, donji veš i mnogo stvari, ali i dalje vam je to na pameti dok igrate. Ponekad odem u toalet samo da proverim da li je sve u redu", rekla je Gof za Skaj.

Ona je rekla da joj je drago što se o takvim stvarima raspravljalo.

"Mislim da će ovo činiti stvari manje stresnim za mene i druge teniserke", dodala je 19-godišnja Gof.

Takmičenje na Vimbldonu u Londonu počinje 3. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.