Godine (ni)su važne - Venus u polufinalu

Izvor: Mondo, 11.Jul.2017, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godine (ni)su važne - Venus u polufinalu

Prekaljena Amerikanka pobedila aktuelnu šampionku Rolan Garosa i jubilarni 10. put se našla među četiri najbolje teniserke na Vimbldonu.

Venus Vilijams (37) plasirala se u polufinale Vimbldona preko 17 godina mlađe Letonke Jelene Ostapenko (6:3, 7:5), koja je ostvarila svoj najbolji rezultat na londonskoj travi, ali nije uspela da ponovi podvig sa Rolan Garosa, gde je došla do prve grend slem titule.

Starija od sestara Vilijams nastupa na Vimbldonu 20. put, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a ovo joj je deseto polufinale. Za sada je na prestižnom turniru osvojila pet trofeja u singlu, poslednji 2008.

Kao najstarija polufinalistkinja Vimbldona još od Martine Navratilove 1994. godine, sastaće se sa boljom iz meča Halep (Rumunija) - Konta (Velika Britanija).

Garbinje Muguruza iz Španije činiće drugi par sa Amerikankom Vandevege ili Slovakinjom Ribarikovom.

Muguruza je savladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu rezultatom 6:3, 6:4. Imajući u vidu da se nalazi u vrhunskoj formi, ona bi lako mogla da ponovi uspeh iz 2015, kada je u Londonu igrala prvo grend slem finale (izgubila od Serene Vilijams).
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.