Fric porazio Gofana u neverovatnom meču

Izvor: B92, 10.Mar.2021, 19:32

Fric porazio Gofana u neverovatnom meču

Američki teniser Tejlor Fric savladao je Davida Gofana u osmini finala ATP turnira u Dohi sa 2-1 u setovima – 6:1, 5:7, 7:6.

Bio je to neverovatan meč u borbi za četvrtfinale.

Trajao je dva sata i 37 minuta.

Fric je lako dobio prvi set, pošto je napravio dva brejka, a Gofan je samo uspeo da se upiše na semafor. Prvi set trajao je samo 31 minut.

Nastavio je Amerikanac u istom ritmu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došao do ranog brejka i poveo 3:1. Uzvratio je Gofan i došao do izjednačenja, da bi pri rezultatu 4.3 za njega propustio dve brejk lopte.

Set je rešio u 11. gemu, kada je napravio brejk pri rezultatu 5:5 i sigurnim servis gemom posle 53 minuta igre u drugom setu došao do izjednačenja.

I onda neverovatan treći set. Fric pravi brejk na startu i dolazi do 2:0, a onda uzvraća Gofan i dolazi do 2:2.

Pri rezultatu 4:4, Gofan spašava dve brejk lopte, a zatim pri rezultatu 5:5 spašava još dve. U 12. gemu, pri rezultatu 6:5 za Gofana, Fric spašava meč loptu i posle velike borbe nekako uvodi set u taj-brejk.

Gofan je odmah napravio brejk i brzo došao do 4:1, a pri rezultatu 5:3 Fric uzvraća mini-brejkom. Fric je osvojio tri poena zaredom i imao meč loptu, koju nije iskoristio, a onda su obojica imali po još jednu meč loptu na 7:6 i 7:8.

Najbolju priliku imao je Gofan, kod treće meč lopte pri rezultatu 9:8, kada je Fric imao drugi servis, ali se i tu izvukao Amerikanac i poveo sa 10:9. Fric je prelomio pri tom rezultatu, napravio mini-brejk i došao do pobede.

Naredni protivnik mu je Denis Šapovalov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.