Francuska osvojila Fed kup!

Izvor: Sportske.net, 10.Nov.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska osvojila Fed kup!

Francuske teniserke porazile domaćina.

Ženska teniska selekcija Francuske osvojila je ovogodišnje izdanje Fed kupa pošto je u finalu savladala Australiju sa 3:2.

Odlučujući poen Francuskinjama donele su u dublu Kristina Mladenović i Karolin Garsija, koje su u pobedile australijsku kombinaciju Ešli Barti-Samanta Stosur 6:4, 6:3.

Posle prvog dana rezultat je bio izjednačen, pošto su Mladenović i Barti donele po bod svojim reprezentacijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << a u međusobnom duelu te dve teniserke je slavila Mladenovićeva sa 2:6, 6:4, 7:6.

U drugom singlu Ajla Tomljanović uspela je da savlada Paulin Parmentije 6:4, 7:5, pa je tako dubl odlučio pobednika.

Ovo je treća titula za Francusku u Fed kupu, a prva od 2003. godine, kada je Ameli Morezmo vodila tim do pobede od 4:1 protiv SAD.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.