Filipusis suspendovan i mora da plati kaznu

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 21:13

Filipusis suspendovan i mora da plati kaznu

Mark Filipusis, nekada igrač iz Top 10, moraće da plati kaznu u visini od 10.000 dolara.

Međunarodna jedinica za integritet tenisa (ITIA) rešila je da ga kazni zbog kršenja pravila o sponzorstvu.

Filipusis, koji je do pre nekoliko nedelja sarađivao i sa grčkim teniserom Stefanosom Cicipasom, takođe je kažnjen i merom suspenzije rada u trajanju od četiri meseca.

Filipusisu se zamera da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio deo reklamne kampanje jedne kladionice što je po pravilima u tenisu nedopustivo.

Australijanac je potpuno sarađivao u istrazi i nije se žalio.

"Kao sport, tenis je odlučio da osobe sa akreditacijama u ovom sportu ne bi trebalo da imaju komercijalne odnose da kompanijama za klađenje. Iako ovaj slučaj nije jasan primer korupcije, to je pravilo kojeg bi igrači, treneri i svi koji su u sportu trebalo da budu svesni", izjavila je direktorka ITIA Karen Murhaus.

Filipusus je igrao dva grend slem finala, 1998. je na US Openu izgubio od Patrika Raftera, a pet godina kasnije na Vimbldonu od Rodžera Federera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.