Federer preživeo Južnog, jedva do trećeg kola

Izvor: B92, 01.Sep.2017, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer "preživeo" Južnog, jedva do trećeg kola

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u treće kolo US opena pošto je pobedio Mihaila Južnog rezultatom 3-2, po setovima 6:1, 7:6, 4:6, 6:4, 6:2.

Federer pobedio Rusa posle tri sata i jedanaest minuta velike borbe tokom koje su viđena dva preokreta.

Posle uvodnog seta kroz koji je Švajcarac protutnjao sa 6:1, činilo se da će Južni biti lak plen. Dva brejka u tom delu igre bila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dovoljna Federeru da stvori prednost posle samo 27 minuta igre.

Nepredvidivi Rus je demantovao prognoze o laganom porazu već u narednom setu. Otvorio ga je brejkom za 2:0 kada je iskoristio prvu brejk loptu. Nije dugo potrajala njegova prednost jer je Federer ne jednom, nego dvaput uzastopno Rusu oduzeo servis.

Nije mu to bilo dovoljno i za osvajanje seta jer je Južni čudesno uspeo da se vrati u finišu seta na 5:5 i potom posle taj brejka (7:3) poravna rezultat.

U trećem mu je bio dovoljan jedan brejk u petom gemu da povede u setovima, ali 2-1 na Gren slemu nije dovoljno za pobedu pa je Švajcarac u četvrtom setu pokazao koliko ume da bude neumoljiv.

Izgubio je brejk prednosti u finišu, kao i u drugom setu za 5:4 i kada je delovalo da će se Južni vratiti, Federer pravi novi brejk za 6:4 i uvodi meč u peti set, u kome je rutinski sa dva brejka potvrdio preokret i pobedu za prolaz u treće kolo.

Federer će u trećem kolu igrati protiv Felisijana Lopesa koji je sa 3-1 bio bolji od Fernanda Verdaska.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Federer jedva i do trećeg kola US Opena!

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2017

Švajcarski teniser Rodžer Federer tek posle velike borbe u pet setova u duelu sa Rusom Mihailom Južnim plasirao se u treće kolo US Opena...Federer, koji je na turniru koji je osvajao pet puta postavljen za trećeg nosioca, slavio je sa 6:1, 6:7 (3:7), 4:6, 6:4, 6:2, posle tri sata i sedam minuta...

Nastavak na N1 televizija...

NAJBOLJI SE PONOVO MUČILI: Federeru ponovo trebalo pet setova, Nadalu četiri

Izvor: Kurir, 01.Sep.2017

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je sa 3:2 u setovima pobedio Mihaila Južnog.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.