Federer prejak za Janka Tipsarevića

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Maj.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer prejak za Janka Tipsarevića

Janko Tipsarević izgubio je u trećem kolu Rolan Garosa od Švajcarca Rodžera Federera maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:4 i 6:3.
Federer, koji je postavljen za trećeg nosioca na turniru, u osmini finala igraće protiv pobednika meča Džo–Vilfred Conga (Francuska) – Stanislas Vavrinka (Švajcarska).

Švajcarac je potpuno dominirao u prvom setu, dva puta je oduzeo servis Tipsareviću i za 19 minuta igre poveo u meču. Srpski teniser je u prvom setu osvojio samo 10 poena.
Srpski teniser je igrao nešto bolje u drugom setu, ali nije uspeo da iskoristi brejk loptu u šestom gemu i izjednači, pa je Švajcarac poveo sa 4:2. Treći teniser sveta je nakon toga sačuvao prednost i poveo sa 2:0 u setovima.
U trećem gemu ispostavilo se tposlednjeg seta, Švajcarac je napravio brejk, a zatim na svoj servis poveo sa 3:1. Do kraja meča Federer je sigurno igrao i osvojio sve gemove na svoj servis.
Teniseru iz Švajcarske je to bila četvrta pobeda u isto toliko duela protiv Tipsarevića.
Janko izjavio je da nije igrao na svom nivou:
– Mnogo sam vise ocekivao od sebe u današnjem meču..Federer je bio previše dobar. Moja najveća greška bio je prvi brejk koji sam mu bukvalno poklonio - rekao je Tipsarević.
Treći teniser Srbije je napomenuo da je servis Federerovo najveće oružje.
– Kada Federer povede na svoj servis i pritom stekne samopouzdanje, postaje izuzetno teško suprotstaviti mu se, jer nikada ne znate šta je njegov sledeći potez - rekao je Tipsarević.
Federer je ocenio da je protiv Tipsarevića očekivao mnogo teži meč.
– Mislio sam da će Tipsarević biti mnogo teži protivnik. Ključ pobede bio je prvi set, koji mi je ulio samopouzdanje, a Tipsareviću poremetio plan igre - rekao je Federer.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.