Fed kup: Srbija - Španija 2:0

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2009, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fed kup: Srbija - Španija 2:0

LJEIDA - Ženska teniska reprezentacija Srbije vodi protiv selekcije Španije sa 2:0 u meču za ulazak u A Svetsku grupu Fed kupa, pošto je danas u drugom singl duelu sedma teniserka sveta Ana Ivanović savladala 18. igračicu sa WTA liste Anabel Medinu Gariges sa 3:6, 6:1, 6:2.

Ivanovićeva je meč sa Medinom Garigers, trenutno 18. teniserkom sveta, počela dosta nervozno, mnogo je grešila, ali je kako je susret odmicao igrala je sve bolje i na kraju uspela da ostvari >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pobedu posle sat i 49 minuta borbe.

Prvi brejk, ipak, napravila je domaća favoritkinja, koja je brzo stigla do vođstva od 3:1.

Ivanovićeva je prethodno imala dve prilike da nadoknadi brejk zaostatka, u šestom gemu još jednu, ali ih nije iskoristila, što joj se osvetilo novim brejkom protivnice.

Srpska teniserka je potom uspela da samo privremeno zaostatak smanji na 3:5, ali je u poslednjem gemu prvog seta ponovo izgubila servis, pa je Medina Gariges stigla do vođstva od 1:0.

Preokret na početku drugog seta

Situacija se od tog trenutka potpuno promenila.

Ivanovićeva je već na početku drugog seta napravila brejk, ubrzo povela sa 2:0, potom protivnici prepustila gem, ali osvojila narednih pet za izjednačenje od 1:1 u setovima i vođstvo od 1:0 u trećem delu igre.

Medina Geriges je, slično kao i u drugom setu, zaostatak smanjila na 1:2, ali je Ivanovićeva nastavila da uvećava prednost, ovaj put osvojivši tri gema u nizu.

Prvu priliku da reši meč Ivanovićeva je imala u sedmom gemu, kada je servirala za pobedu, ali je Medina Geriges napravila brejk.

Ivanovićeva je, ipak, u narednom gemu uzvratila istom merom i Srbiji donela veliku prednost pred drugi dan takmičenja.

Sutra dva singla

Prvi poen Srbiji danas je ranije donela Jelena Janković pobedom nad Marijom Hose Martines Sančeš od 6:3, 6:4.

Sutra će Janković u trećem singl meču protiv Garioges pokušati da obezbedi konačnu pobedu za Srbiju.

U međusobnim duelima Janaković vodi protiv Gariges sa 4:0.

Četvrti duel u singl konkurenciji igraće se između Ivanović i Martines Sančes, a u slučaju neodlučnog rezultata, ishod susreta rešio bi dubl meč Janković-Ivanović i Dominges- Ljagostera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.