Fed kup: Srbija - Kanada 2:2

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2011, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fed kup: Srbija - Kanada 2:2

NOVI SAD -

Ženska teniska reprezentacija Kanade izjednačila je protiv selekcije Srbije na 2:2 u meču prvog kola Svetske B grupe Fed kupa koji se igra u novosadskom Spensu pošto je u drugom današnjem duelu Aleksandra Voznijak savladala Anu Jovanović sa 6:0, 6:4.

Jovanović ni u jednom elementu igre nije uspela da parira kanadskoj igračici koja je skoro rutinski došla do izjednačujućeg poena za Kanadu.

Naša teniserka je skoro statirala u prvom delu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << meča koji je Voznijak dobila bez izgubljenog gema, da bi u nastavku na kratko uspela da povrati izgubljeno samopouzdanje i veže tri početna gema.

Voznijak je tada uzvratila pravom kanonadom forhend i bekhend udaraca kojima je naparvila seriju od pet gemova (5:3), prepustivši do kraja meča našoj teniserki još samo jedan gem.

Konačnog pobednika meča Srbija - Kanada odlučiće dubl.

Ženska teniska reprezentacija Srbije povela je danas ranije sa 2:1 protiv selekcije Kanade u meču prvog kola Svetske B grupe Fed kupa u Novom Sadu, pošto je u današnjem prvom duelu Bojana Jovanovski savladala Rebeku Marino rezultatom 7:6 (7:3), 6:3.

Jovanovski je pobedom na terenu Spensa dovela našu rerezentaciju na korak od ukupne pobede i plasmana u drugo kolo prestižnog ekipnog takmičenja.

Bila je ovo njena treća vezana pobede u Fed kupu do koje je stigla zahvaljujući strpljivoj, ali i raznovrsnijoj igri od protivnice.

Naša teniserka je prva došla do ranog brejka - u trećem gemu prvog seta, ali je Marino odmah uzvratila i izjednačila na 2:2. Usledio je ravnopravni dvoboj igračica koje neguju sličan stil igre, a prvi set je odlučio taj brejk u kojem je Jovanovski iznenadila Marino naglo pojačavši udarce, što joj je donelo vođstvo od 1:0 u setovima.

Kanađanka je taj iznenadni preokret u igri naše reprezentativke shvatila kao izazov i u nastavku meča preuzela inicijativu, prva došla do brejka već na startu seta i povela sa 2:0.

Jovanovski ni u tim trenucima nije gubila strpljenje, već je ponovo pojačala napade na bekhend stranu Marino, koristeći ubojite forhend paralele.

Prelaz u ofanzivu doneo je plodove, budući da je Jovanovski ubrzo vezala tri gema za vođstvo od 3:2. Posle kraćeg predaha na servis protivnice, srpska teniserka je krenula u nezaustavljiv pohod na drugu uzastopnu pobedu u susretu sa Kanadom, iskoristivši prvu meč loptu.

Nakon susreta Jovanovski - Marino na teren su izašle Ana Jovanović i Aleksandra Voznijak, a po okončanju njihovog duela sledi dubl meč čije će sastave selektori Dejan Vraneš i Silvan Bruno odrediti u zavisnosti od rezultata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.