Fed kup: Opet Jorović za prednost Srbije

Izvor: Mondo, 07.Feb.2019, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fed kup: Opet Jorović za prednost Srbije

Teniserke Srbije povele i u drugom meču na takmičenju u I grupi Evro-afričke zone Fed kupa

Srbija grabi napred…

Teniserke Srbije posle uspešno odrađenog posla protiv Gruzije u prvoj rundi takmičenja u Batu u I grupi Evro-afričke zone Fed kupa, istim stopama krenule su i protiv drugog rivala - Turske.

Opet je početnu prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srbiji donela Ivana Jorović.

Ona je u prvom duelu savladala Kaglu Bujukakčaj, i to ubedljivo u dva seta - 6:2, 6:3.

Jorovićeva je rivalki prespustila samo jedan brejk, na početku drugog seta, dok je ona napravila četiri I za nešto manje od sat I po vremena obezbedila Srbiji siguran start na drugom duelu u britanskom gradu Batu.

Drugi singl dana igraće Aleksandra Krunić, koja se nije osećala najbolje u sredu, a rivalka joj je Pemra Ozgen, trenutno 238. igračica sa WTA liste.

Ukoliko i Aleksandra završi duel pobedom, neće se igrati dubl.

Srbija je rezultatom 2:0 savladala Gruziju prvog dana takmičenja, a u petak joj sleduje poslednji meč u grupi, sa Hrvatskom.

Pobednici dve grupe u Batu sastaće se međusobno, a onda će se boriti za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe B sledeće godine, zajedno sa najboljom selekcijom iz grupe koja se takmiči u poljskom gradu Zjelona Gora, a koju čine Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska.

Duel za plasman u baraž Svetske grupe B na programu je 20. i 21. aprila.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preokret Krunićeve za drugu pobedu, odlučuje Srbija – Hrvatska

Izvor: B92, 07.Feb.2019

Teniserke Srbije savladale su Tursku 2-0 u meču I grupe Evro-afričke zone Fed kupa, sa dve pobede u singlu u engleskom gradu Batu.

Nastavak na B92...

Ivana Jorović i Aleksandra Krunić donele pobedu protiv Turske

Izvor: RTS, 07.Feb.2019

Ivana Jorović savladala je Kaglu Bujukakčaj sa 2:0 (6:2, 6:3), u prvom meču drugog kola Prve grupe Evro-afričke zone Fed kupa, koje se igra u Batu u Britaniji. U drugom meču Aleksandra Krunić je posle preokreta savladala Pamre Ozgen sa 2:1 (3:6, 6:4, 6:2) i donela našoj selekciji ukupnu...

Nastavak na RTS...

FED kup: Teniserke Srbije savladale Tursku, sledi Hrvatska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2019

Ženska teniska FED kup selekcija Srbije savladala je danas Tursku u duelu B grupe evro-afričke zone, u britanskom Batu, pošto su Ivana Jorović i Aleksandra Krunić pobedama u singlu donele nedostižnih 2:0...Prvo je Jorovićeva bila bolje od Kagle Bujukackaj 6:2, 6:3, da bi Krunićeva nadigrala Pemru...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.