Fed: Kvitova igra protiv Francuske

Izvor: B92, 08.Apr.2015, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fed: Kvitova igra protiv Francuske

Najbolja češka teniserka Petra Kvitova, dvostruka osvajačica Vimbldona, vratiće se na teren u polufinalu FED kupa protiv Francuske.

Kvitova je zbog iscrpljenosti propustila turnire u Indijan Velsu i Majamiju.

Selektor Češke, koja brani trofej, Petr Pala saopštio je da će uz Kvitovu na tvrdoj podlozi u Ostravi igrati još Karolina Pliskova, Lusi Safarova i Barbora Stricova.

Za Francusku koju kao selektor predvodi Ameli Morezmo nastupiće Aliz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Korne, Karolina Garsija, Kristina Mladenović i Polin Parmentije.

Češka je kao samostalna država FED kup osvajala tri puta – 2011, 2012. i 2014, dok je Francuska slavila dva puta – 1997. i 2003. godine.

Polufinale između Češke i Francuske igra se u Ostravi 18. i 19. aprila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.