Fantastična polufinala: Ana protiv Jelene, Novak sa Nadalom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantastična polufinala: Ana protiv Jelene, Novak sa Nadalom

PARIZ - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale Rolan Garosa, pošto je danas u Parizu pobedila 10. nosioca Pati Šnider iz Švajcarske sa 2:0 (6:3, 6:2).

Ivanovićeva, drugi nosilac u Parizu, u polufinalu takmičenja boriće se sa Jelenom Janković koja je savladala 132. teniserku sveta Kale Suares Navaro iz Španije, sa 6:3, 6:2. U meču koji je samo na početku imao dozu neizvesnosti ali je u drugom setu bio mnogo lakši za našu teniserku, Jeleni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je trebalo samo jedan sat igre da se plasira u polufinale.

Tako ćemo u finalu imati sigurno jednu teniserku, a koja je od njih bolja, odlučivaće i sreća i bolje zdravstveno stanje jer je Jelena na ovom turiniru hendikepirana povredom ruke.

Četiri poslednja duela dobila je Ivanovićeva, koja je jedini poraz od Jankovićeve pretrpela još u Los Anđelesu 2006. godine.

Ivanovićeva, posle eliminacije zvanično najbolje teniserke sveta Marije Šarapove, ima najviši plasman na WTA listi od igračica koje su ostale u konkurenciji za titulu na Rolan Garosu.

Nole u polufinalu sa Nadalom

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto je danas u Parizu pobedio 80. igrača sveta Ernestsa Gulbisa iz Letonije sa 3:0 (7:5, 7:6, 7:5).

Treći nosilac u Parizu u polufinalu će igrati sa aktuelnim šampionom Rolan Garosa Rafaela Nadala iz Španije koji je pobedio svog zemljaka Nikolasa Almagra sa 6:1, 6:1, 6:1.

Nadal, drugi nosilac turnira, na Rolan Garosu nikada nije izgubio meč, a titulu šampiona osvajao je u prethodne tri sezone.

Zimonjić i Srebotnik u četvrtfinalu

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Slovenka Katarina Srebotnik plasirali su se u četvrtfinale gren slem turnira u Rolan Garosu, pošto su danas u drugom kolu pobedili Dominiku Cibulkovu iz Slovačke i Gaela Monfisa iz Francuske rezultatom 6:2, 6:3.

Zimonjić i Srebotnik su pre dve godine trijumfovali u Rolan Garosu i ove godine su prvi nosioci, a za ulazak u polufinale boriće se protiv Ukrajinke Katarine Bondarenko i Australijanca Džordana Kera.

Filip Krajinović u osmini finala

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u osminu finala gren slem turnira u Rolan Garosu u konkurenciji juniora, pošto je danas u drugom kolu pobedio Austrijanca Marka Varuta rezultatom 6:2, 6:4.

Protivnik Krajinovića u osmini finala biće Jevgenij Donskoj iz Rusije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.