FK: Srpkinje bez šanse protiv Špankinja

Izvor: B92, 06.Feb.2016, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FK: Srpkinje bez šanse protiv Špankinja

Teniska reprezentacije Srbije gubi sa 2:0 od Španije posle prvog dana meča prvog kola Svetske grupe B Fed kupa u Kraljevu.

Špankinje su na korak do ukupnog trijumfa došle zahvaljujući Garbinji Mugurusi i Karli Suares Navaro, koje su ostvarile trijumfe u dva seta.

Prvo je Mugurusa slavila protiv Ivane Jorović sa 6:3, 6:1, a potom je Suares Navaro bila bolja od Jelene Janković sa 6:4, 6:2.

Prvi meč je, inače, trebalo da odigraju Bojana Jovanovski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Mugurusa, ali se selektorka Tatjana Ječmenica Jevtić odlučila da na teren pošalje Jorovićevu.

Duel se nastavlja u nedelju, prvo se, po sadašnjem planu, sastaju Jankovićeva i Mugurusa, a potom Jovanovski i Suares Navaru. ukoliko bude potrebno, na kraju će biti odigran dubl susret, za koji su prijavljene Jorovićeva i Nina Stojanović, odnosno Lara Araubarena i Lurdes Dominges Lino.

Od početka duela između Jankovićeve i Suares Navaro viđena je velika borba, ali je španska teniserka za nijansu lakše osvajala svoje servis gemove. JJ je prva napravila brejk, u petom gemu, ali je Suares Navaro odmah uzvratila, borila se i tražila svoju šansu. I srpska teniserka je imala svoje prilike, ali je kada je bilo najvažnije odigrala nešto lošije, a iskusna Špankinja je to iskoristila, napravila brejk u desetom gemu i osvojila prvi set sa 6:4.

U poslednjem gemu prvog seta, sudija je dosudio da je Jelena pristupila prilikom servisa, što je omelo srpsku teniserku, izgubila je koncentraciju i olako prepustila gem Suares Navaro.

Posle izgubljenog prvog seta, Jelena je odmah napravila brejk, ali je potom stala. Španska teniserka je u potpunosti kontrolisala rezultat, već u narednom gemu je vratila brejk, potom nastavila sa sigurnim servisima i pritiskom na Jeleninim servis gemovima, što ju je dovelo u savršenu poziciju da već u sedmom gemu završi meč. Međutim, JJ je tada vratila brejk, zahvaljujući lošem servisu Špankinje, ali je odigrala loše na svom servisu i Suares Navaro je vrlo brzo završila meč u svoju korist.

Mugurusa je odlično ušla u susret i iskoristila je tremu Jorovićeve da brzo stekne ubedljivu prednost. Bila je sigurna na servisu, a uz to je i osvojila dva brejka, za vođstvo od 4:0, pre nego što se Ivana probudila. Mlada srpska teniserka je u petom gemu prekinula niz protivnice, odmah potom napravila brejk i nastavila da vrši pritisak na Špankinju.

Dve teniserke su vodile veliku borbu, Ivana je uspela da se približi na 4:3, da bi pretila Mugurusi i na njenom narednom servis gemu, ali je španska teniserka ipak došla na gem od osvajanja prvog seta. Mugurusa je u narednom gemu nastavila u istom ritmu, brzo je na servisu Jorovićeve došla do set lopte i iskoristila je već prvu za 6:3.

U nastavku, Mugurusa je zaigrala mnogo bolje i odlučnije, a Ivana je tek u pojedinim trenucima mogla da joj parira. Špankinja je brzo povela sa 3:0, Jorovićeva je u četvrtom gemu prekinula njen niz, ali je Murugusa potom nastavila gde je stala gem ranije. Tako je već u šestom gemu servirala za meč, prvu priliku je srpska teniserka spasla, kod kod narednih pet je Špankinja napravila grešku, da bi šestu iskoristila za trijumf.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.