FK: Srbija bez šanse protiv Kanade

Izvor: B92, 09.Feb.2014, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FK: Srbija bez šanse protiv Kanade

Srpske teniserke nisu uspele da se plasiraju u plej-of za popunu Svetske grupe FED kupa, pošto su sa 3:0 poražene od Kanade u Montrealu.

Odlučujući poen Kanađankama donela je Eženi Bušar, koja je pobedila Vesnu Dolonc sa 6:0, 6:3, posle 58 minuta igre.

Prethodno je na startu takmičenja dva tima Aleksandra Voznijak pobedila Dolonc sa 7:5, 2:6, 6:4, a Bušarova bila bolja od Jovane Jakšić sa 6:1, 6:0.

Poraz od Kanade znači da će naš tim u narednom kolu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << FED kupa igrati za opstanak u drugoj Svetskoj grupi sa nekim od timova koji su prošli dalje iz Zone I.

Tok meča:

Bušarova je odlično ušla u meč i Dolonc nije imala šansu protiv nje. Posle sigurnog servis gema Kanađanka je odmah došla do brejka, a niz je nastavila i u narednim gemovima i već posle 18 minuta je osvojila prvi set sa 6:0.

Srpska teniserka je na startu drugog seta konačno došla do prvog gema na meču, pošto je oduzela servis Bušarovoj. Međutim, iako je imala šansu da odmah udvostruči prednost, Kanađanka joj je uzvratila na identičan način.

Dolonc je uspela da se održi u meču do rezultata 2:2, ali je potom Bušarova osvojila naredna dva gema. Iako se činilo da će Kanađanka lako rešiti meč u svoju korist, Vesna se nije predavala, vršila je pritisak na servis protivnice i došla do brejka i prišla na 4:3.

Bušarova je odmah oduzela srpskoj teniserki servis i došla u priliku da servira za meč u devetom gemu drugog seta. Vesna je izborila brejk loptu, Kanađanka se odbranila, a potom as udarcem došla do pobede I Kanadu odvela u plej-of za popunu Svetske grupe II.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FK: Srbija bez šanse protiv Kanade

Izvor: B92, 09.Feb.2014

Srpske teniserke nisu uspele da se plasiraju u plej-of za popunu Svetske grupe FED kupa, pošto su sa 3:1 poražene od Kanade u Montrealu...Odlučujući poen Kanađankama donela je Eženi Bušar, koja je pobedila Vesnu Dolonc sa 6:0, 6:3, posle 58 minuta igre...Prethodno je na startu takmičenja dva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.