FK: Italijanke sigurne na startu

Izvor: B92, 09.Feb.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FK: Italijanke sigurne na startu

Ženske teniske reprezentacije Italije, Nemačke i Australije plasirale su se u polufinale FED kupa, dok je duel Španije i Češke još u toku.

Italijanke, aktuelne šampionke elitnog takmičenja, pobedile su Sjedinjene Države na gostovanju u Klivlendu sa 3:1.

Odlučujući poen Italiji donela je Karin Knap, koja je slavila u oba susreta singla, prvo protiv Kristine Mekhejl sa 6:3, 3:6, 6:1, a potom i Alison Riske sa 6:3, 7:5. Pored Knapove, Kamila Đorđi je slavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv Medison Kiz sa 6:2, 6:1, da bi na kraju bio odigran revijalni dubl meč u kojem su Amerikanke bile bolje.

Nemačka je takođe sa 3:1 slavila protiv Slovačke, takođe na gostovanju, u Bratislavi, i to na identičan način. Anđelila Kerber je Nemicama donela dva poena, prvo pobedom nad Danijelom Hantuhovom sa 7:6, 6:1, a potom i Dominikom Cibulkovom sa 6:3, 7:6. Prethodno je Andrea Petković pobedila Cibulkovu sa 2:6, 7:6, 6:2, a u revijalnom meču Slovakinje su slavile u dublu.

Najubedljivija je bila Australija, koja je sa 4:0 pobedila Rusiju, za koju nisu igrale glavne zvezde. Samanta Stosur je bila sigurna protiv Veronike Kudermetove sa 6:4, 6:0, a potom i Viktorije Kan sa 6:2, 6:3, dok je isti slučaj bio i sa Kejsi Delakvom protiv Irine Hromačeve sa 6:0, 6:3. Na kraju su Ešli Barti i Delakva pobedile Hromačevu i Valeriju Solovljevu sa 6:1, 6:3.

Duel između Španije i Češke nije počeo na vreme, a posle dodatnih odlaganja biće nastavljen tek u ponedeljak zbog kiše i jakog vetra u Sevilji. Španija trenutno vodi sa 1:0, zahvaljujući trijumfu Karle Suares Navaro nad Barnorom Zahlavovom Stricovom sa 6:1, 6:4.

Reprezentacija Srbije poražena je u prvom kolu druge Svetske grupe od Kanade i igraće za opstanak u tom rangu sa nekom od selekcija iz Zone I.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FK: Italijanke sigurne na startu

Izvor: B92, 09.Feb.2014

Ženske teniske reprezentacije Italije, Nemačke i Australije plasirale su se u polufinale FED kupa, dok je duel Španije i Češke još u toku...Italijanke, aktuelne šampionke elitnog takmičenja, pobedile su Sjedinjene Države na gostovanju u Klivlendu sa 3:1...Odlučujući poen Italiji donela je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.